News Flash:

Proteste fata de modificarile legilor justitiei, anuntate in Bucuresti si in tara. Manifestatii sunt organizate si in diaspora

5 Noiembrie 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
protest bucuresti 1

Proteste fata de proiectele de modificare a legilor justitiei sunt anuntate, pe Facebook, pentru duminica seara, atat in Bucuresti, cat si in mai multe orase din tara. In Bucuresti, oamenii se vor aduna in fata Guvernului, urmand ca, in jurul orei 19.00, sa plece in mars spre Parlament. Manifestatii asemanatoare sunt anuntate pentru duminica si in diaspora, in orase precum Paris, Berlin, Roma, Zurich.
Presedintele PNL, Ludovic Orban, anunta ca i-a indemnat pe membrii si pe simpatizantii partidului sa participe la protestele anuntate pentru duminica seara impotriva modificarilor la legile justitiei.

”Sunt solidar cu protestele de strada anuntate impotriva modificarilor PSD la legile justitiei. Am indemnat membrii si simpatizantii PNL sa participe la aceste manifestatii si la orice actiune de protest impotriva PSD. Ne vom bate pentru a impiedica adoptarea oricarei modificari care sa permita controlul justitiei de catre PSD”, a scrie Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL anunta ca si liberalii vor organiza in urmatoarea perioada manifestatii pentru independenta justitiei, pentru stoparea involutiei fiscale initiate de PSD, pentru scoaterea invatamantului din zodia analfabetismului si subfinantarii, pentru asigurarea dreptului la sanatate al romanilor.
Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, anunta ca liberalii se alatura protestelor anuntate pentru duminica seara fata de modificarile la legile justitiei.

”Asa cum am declarat la preluarea functiei de purtator de cuvant al Partidului National Liberal, atacul la Justitie pentru interese personale si haosul din economie trebuie sa inceteze. PNL si toate grupurile active din societate, cu totii suntem de aceeasi parte a baricadei si cu totii credem in adevarul: Coruptia ucide!”, a scris Danca pe contul sau de Facebook.

”In aceasta seara, impreuna cu prietenii si colegii din PNL, vom protesta impotriva atacului PSD la independenta Justitiei si impotriva masurilor fiscale care arunca economia Romaniei in haos”, a adaugat purtatorul de cuvant al PNL.
„Proiectul de modificare la Legilor Justitiei a ajuns deja in Parlament si urmeaza sa fie supus dezbaterii si votului in plen. Inspectia Judiciara va deveni o unealta politica in mana ministrului Justitiei. Numirea procurorilor-sef de catre ministru, fara control din partea presedintelui inseamna ca DNA se va intoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Daca acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar insemna un dezastru pentru Romania si cetatenii ei. Ne putem lua adio de la o justitie independenta. Nu suntem singuri in aceasta lupta. De la Magistrati la Presedinte si Comisia Europeana, cu totii s-au pozitionat impotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi sa actioneze si sa nu legitimeze incercarea coruptilor de a controla Justitia”, se arata pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Protestatarii ar urma sa se adune in Piata Victoriei din Capitala in jurul orei 18.00, iar la 19.00 sa plece in mars spre Parlament.

Un mars este anuntat si in Suceava, unde manifestantii se vor strange in fata Prefecturii, pentru ca mai apoi sa plece spre sediul PSD.

Alte proteste vor fi organizate in Craiova (Piata Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piata Unirii), Galati (Prefectura), Targu Mures (Prefectura), Iasi (Piata Unirii), Constanta (Prefectura), Oradea (Piata Unirii), Timisoara (Piata Victoriei), Sibiu (Piata Mare), Brasov (Prefectura), Radauti (Catedrala, cu mars spre Primaria Radauti), Focsani (Piata Unirii), Targu Ocna (Primarie).

De asemnea, si romanii din diaspora si-au anuntat sustinerea pentru cei de la Bucuresti, organizand manifestatii asemanatoare si in Berlin (in fata Ambasadei), Zurich, Roma si Paris.

„Berlinul a protestat cot la cot cu Romania in timpul protestelor #rezist din februarie 2017 si a venit momentul sa o facem din nou. Diaspora Civica Berlin va invita sa luati atitudine si sa va pozitionati impotriva modificarilor legislative in justitie participand duminica, 5 noiembrie la protestul care va avea loc in Berlin. Pentru ca un lucru e cert: doar impreuna rezistam si doar impreuna construim”, este mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe pagina evenimentului, peste 10.000 de oameni au anuntat ca merg la proteste.

Platforma Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, a precizat, sambata, ca nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei si a anuntat ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica. Platforma Romania 100 a facut un ”apel la actiune si implicare”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca procedura de legiferare a fost viciata prin modul de promovare a legilor privind justitia, iar modificarile dorite duc la ”ciopartirea” legilor. In privinta continutului proiectelor pe justitie, seful statului a spus ca unele prevederi din aceste modificari sunt ”bune, oportune si necesare”. ”Insa, de la a corecta legislatia, ceea ce in esenta ar fi fost un lucru bun, pana la a cioparti, e cale lunga si nu ar trebui sa o parcurgem”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, i-a raspuns presedintelui, declarand vineri, intr-o conferinta de presa, ca era obligat prin lege, dar si prin decizia recenta a Curtii Constitutionale, sa mearga la Comisia juridica din Parlament, care l-a convocat pentru a prezenta proiectul de modificare a legilor justitiei.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ proiectul privind modificarea legilor Justitiei, argumentand ca acesta "nesocoteste" in aspecte esentiale garantii fundamentale privind functionarea sistemului judiciar si contravine dispozitiilor constitutionale. News.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005690 (s)