News Flash:

Proteste anti-Ponta la Timisoara si in alte orase din tara

9 Noiembrie 2014
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 5.000 de persoane (dupa estimarile Jandarmeriei si Politiei, peste 10.000 dupa estimarile organizatorilor) au participat, sambata seara, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au reusit sa voteze in primul tur al alegerilor prezidentiale, oamenii scandand si lozinci impotriva lui Victor Ponta si cerand demisia acestuia. Mitinguri de solidaritate s-au desfasurat si la Bucuresti, Timisoara, Oradea, Iasi si Constanta.
O persoana care participa la mitingul de la Timisoara, de solidaritate cu romanii din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor, a fost ridicata de politisti, dupa ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist, iar alti sase participanti au fost amendati, pentru adresare de injurii.
Potrivit jandarmilor, un participant la mitingul de la Timisoara a fost ridicat de oamenii legii, dupa ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist de la o televiziune.
Barbatul respectiv urmeaza sa fie dus la Politie, pentru audieri.
De asemenea, alte sase persoane prezente la miting au fost amendate cu cate 200 de lei, pentru adresare de injurii.
Mitingul de la Timisoara, la care au participat peste o mie de persoane (dupa estimarile Jandarmeriei, 5.000 dupa estimarile organizatorilor), s-a incheiat la ora 20.00, asa cum era programat.
Oamenii s-au adunat, sambata seara, incepand cu ora 18.00, in Piata Victoriei din Timisoara, pe platoul din fata Operei, iar unii dintre ei au avut steaguri tricolore, dar si pancarte cu mesaje precum ”Revolutia continua”, ”Solidaritate cu diaspora”, ”Mai multe cabine de vot pentru romanii din diaspora”, ”Adevarul sta in picioare, minciuna la popcorn”, ”Ponta nu fura, Romania nu te vrea”, scrie mediafax.ro.
De asemenea, ei au scandat ”Jos comunistii”, ”Azi in Timisoara, maine in toata tara”, iar in Piata Victoriei a fost adusa si o cabina de vot.
Printre manifestanti s-a aflat si un barbat in varsta de 93 de ani, Pacus Dumitru, care a spus ca a venit sa manifesteze alaturi de tineri pentru ca e impotriva comunistilor care l-au batut in 1958.
In timpul protestului, oamenii au cantat ”Desteapta-te romane”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010827 (s)