News Flash:

Protest spontan la termocentrala Mintia. Ce solicitari au salariatii

13 Iulie 2015
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
protest spontan
Aproape o suta de angajati ai termocentralei Mintia au protestat luni, timp de cateva zeci de minute, in fata sediului intreprinderii, nemultumiti ca nu au primit la timp tichetele de masa, termenul fiind depasit cu trei zile. 
'Tichetele de masa trebuiau distribuite in 10 iulie. Nu putem avansa o data certa la care se va intampla acest lucru, deoarece pe conturile Complexului Energetic Hunedoara a fost instituit sechestru din partea unei firme. Din acest motiv nu pot fi alocate sumele necesare pentru plata tichetelor de masa. Din pacate, constatam ca Guvernul nu se implica in relansarea CEH, iar situatia se agraveaza de la o zi la alta', a declarat luni vicepresedintele Sindicatului Muntele, Cristian Istoc. 
Acesta a tinut sa precizeze ca sindicatele de la termocentrala Mintia nu au nicio legatura cu protestul spontan care a avut la acest agent economic. 
Potrivit liderului sindical, acordarea tichetelor de masa a fost intarziata la nivelul intregii companii, adica la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan. 
O firma din Valea Jiului a obtinut, in instanta, ordonante de plata impotriva CEH pentru suma de 991.574 lei, reprezentand datorii si penalitati. Pe conturile CEH a fost impus sechestru pana la recuperarea debitului. Impunerea sechestrului pe conturi nu va afecta insa plata salariilor angajatilor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004961 (s)