News Flash:

Protest spontan la combinatul siderurgic ArcelorMittal

3 August 2016
985 Vizualizari | 0 Comentarii
arcelor mittal
Aproape 200 de salariati de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au protestat spontan, marti dupa-amiaza, la iesirea din schimb, solicitand administratiei cresterea salariilor. 
Protestul a avut in fata portii de intrare la Otelaria Electrica, o mare parte dintre otelarii si laminatorii prezenti acuzand faptul ca dupa circa 30 de ani lucrati in combinatul siderurgic sunt incadrati ca nivel de baza cu salariul minim pe economie. 
"Din anul 2008 si pana astazi, salariul minim la nivel national a crescut de 2,5 ori, de la 500 de lei, la 1.250 de lei. Negocierile contractului colectiv de munca la nivel de unitate n-au tinut insa pasul cu cresterile salariului minim. Astazi s-a ajuns in situatia in care un mare numar de angajati de la ArcelorMittal Hunedoara sa fie incadrati cu salariul minim pe economie, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este un salariu pentru necalificati", a declarat presedintele Sindicatului "Siderurgistul", Petru Vaidos. 
El a explicat ca negocierile cu administratia combinatului pe tema salarizarii au intarziat "nepermis de mult", in conditiile in care acest capitol ar fi trebuit finalizat la 1 aprilie. 
"Am solicitat declansarea negocierea salariilor in februarie, iar prima intalnire a avut loc in martie. Pana la 1 iunie ne-am mai intalnit de sapte ori, fara niciun rezultat", a spus Vaidos. 
In opinia liderului sindical, situatia aparuta la ArcelorMittal Hunedoara este cauzata si de faptul ca nu mai exista un contract colectiv de munca la nivel national, care sa includa coeficienti de ierarhizare. 
"Aceasta situatie este generata si de faptul ca prin desfiintarea contractului colectiv de munca unic, la nivel national, nu mai avem nici o parghie de negociere si nu mai exista coeficienti de ierarhizare, lucru care ne-a pus intr-o situatie delicata, astfel ca in sectorul privat din Romania sunt acum in jur de 2 milioane de angajati cu salariul minim pe economi", a completat presedintele Sindicatului "Siderurgistul". 
Protestul de la ArcelorMittal Hunedoara s-a derulat fara incidente. 
La ArcelorMittal Hunedoara lucreaza 670 de angajati, productia combinatului fiind structurata pe europrofile laminate. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006667 (s)