News Flash:

Protest spontan al grefierilor de la Tribunalul Timis

22 Septembrie 2016
1218 Vizualizari | 0 Comentarii
tribunal timis
Grefierii si personalul auxiliar conex de la Tribunalul Timis au protestat spontan timp o ora, miercuri, fara a intrerupe activitatea specifica, principalele nemultumiri fiind legate de conditiile de munca, de lipsa dotarilor si a spatiilor, dar si de salarizare. 
'Am declansat acest protest spontan din solidaritate cu ceilalti colegi ai nostri din tara, dar avem si noi problemele noastre. Ne referim la conditiile de munca din instantele judecatoresti, normarea muncii, salarizare, atitudinea fata de aceasta categorie profesionala a grefierilor, dotarile tehnice, spatiile in care ne desfasuram activitate, in birouri mici sunt cate patru grefieri. Protestul nu a afectat activitatea judecatoreasca pentru ca un reprezentant al grefierilor a iesit public si a protestat timp de o ora', a declarat miercuri pentru AGERPRES Catalin Traistaru, prim-grefier in cadrul Tribunalului Timis. 
O alta problema reclamata de grefierii timisoreni se refera la factorii de mediu care le pot afecta sanatatea, cu toate ca oficial nu sunt inregistrate ca boli profesionale anumite afectiuni cum ar fi alergiile, astmul, spondilozele, problemele oftalmologice. 
'Inca nu cunosc in momentul de fata cazuri de boli profesionale declarate oficial ca atare, dar din moment ce lucram cu dosare din Arhiva aflata la subsol, pline de praf, este foarte probabil sa existe agenti patogeni care ne afecteaza. Eu am o forma de astm bronsic pe care l-am dobandit de cand lucrez in sistem', a completat Traistaru. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006090 (s)