News Flash:

Protest socant la mina Lonea

26 Mai 2015
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri2
Liderul sindicatului de la Mina Lonea, Vasile Paduraru, s-a legat, marti dupa-amiaza, cu lanturi de poarta de la intrarea in mina, in semn de protest fata de faptul ca cei 900 de angajati ai exploatarii nu vor primi salarii intregi.
Liderul sindicatului "Muntele", Petru Nica, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca seful sindicalistilor de la Mina Lonea, Vasile Paduraru, este foarte suparat pentru ca oamenii pe care-i conduce "nu au un viitor stralucit".
"Am discutat ieri (luni - n.r.) cu toti liderii de sindicat problemele grave cu care se confrunta CEH si am explicat ca dinspre Bucuresti nu vin decat decizii de divizare pe partea energetica, se vorbeste doar despre trecerea minelor pe program de inchidere. Din pacate, nu sunt resurse financiare pentru materiale si piese de schimb ca sa se poata realiza productia de carbune planificata, astfel ca evident oamenii nu vor lua salarii intregi", a spus Nica.
Acesta a adaugat ca Vasile Paduraru, care este vicepresedintele sindicatului "Muntele", a fost foarte suparat dupa discutii si a decis sa se lege cu lanturi de poarta de la intrarea in Mina Lonea.
"Am vorbit cu el la telefon cand a luat aceasta decizie si am incercat sa-l determin sa renunte, insa este suparat ca oamenii pe care-i reprezinta nu au un viitor stralucit", a afirmat Nica.
Potrivit acestuia, minerii nu pot fi mintiti in conditiile in care liderii lor stiu foarte bine ca "lucrurile merg prost".
Vasile Paduraru are 45 de ani si este liderul de sindicat de la Mina Lonea, care are circa 900 de angajati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008502 (s)