News Flash:

PROTEST la mina Lonea. Sute de mineri s-au blocat in subteran

22 Februarie 2016
1115 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri2
Aproximativ 300 de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea ( Hunedoara) s-au blocat, luni, in subteran, ei fiind nemultumiti de starea de insolventa in care se afla Complexul Energetic Hunedoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La protest au participat si angajatii care lucreaza la suprafata, acestia fiind solidari cu cei din subteran, prin oprirea activitatii. Minerilor le este teama ca isi vor pierde locurile de munca. Acestia au cerut prezenta in Valea Jiului a ministrului Energiei, Victor Grigorescu.
„Demersul acestora este unul care survine dupa ani de zile, timp in care noi ca organizatie sindicala, am incercat prin toate posibilitatile legale sa atragem Guvernului atentia asupra situatiei catre care se indreapta Complexul Energetic Hunedoara. Nimeni nu a crezut ca ajungem in insolventa si, de altfel, nimeni nu crede ca ajungem in faliment. Linia pe care functioneaza CEH-ul, din pacate, este aceea a falimentului. Toata lumea este imuna, nimeni nu aude, nimeni nu poate. Pana la urma huila asta este a statului roman si statul roman trebuie sa decida ce vrea sa faca cu aceasta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Petre Nica, liderul Sindicatului "Muntele".
Mina Lonea exploateaza zilnic peste 700 de tone de carbune.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004893 (s)