News Flash:

PROTEST la Cluj: Peste o suta de oameni au iesit in strada, nemultumiti de intentia de revocare a sefei DNA

23 Februarie 2018
926 Vizualizari | 0 Comentarii
protest

Peste 100 de persoane protesteaza, vineri, la Cluj-Napoca, fata de intentia de revocare a sefei DNA. Oamenii cer demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Participantii s-au adunat pe B-dul Eroilor din Cluj-Napoca, in fata sediului PSD Cluj, unde au scandat ”Tudorel demisia”, ”Dragnea si ai lui”, ”Jos Guvernul”, ”Tradatorii neamului”, ”Iesiti din casa daca va pasa” si ”Rusine sa va fie”.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum ”Va vedem si, oricum duhniti”, ”Va vedem si ne ustura ochii” sau ”Justitie nu coruptie”.

"Protestam fata de intentia PSD de revocare a sefei DNA, care duce la decapitarea luptei impotriva coruptiei. Mai bine sa plece Toader si Dragnea", a spus un protestatar.
Manifestantii au pornit in mars pana la Prefectura Cluj, unde scandeaza ”Demisia” si ”Tradatorii” si fluiera.

O delegatie se intalneste cu prefectul de Cluj.

Tudorel Toader a cerut joi, in urma prezentarii raportului privind managementul la DNA, declansarea procedurii de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, solicitarea fiind transmisa catre CSM si presedintelui Romaniei.

Dupa anuntul ministrului, aproximativ o mie de persoane au protestat la Bucuresti, in fata Palatului Victoria. De asemenea, in mai multe orase din tara au avut loc proteste, precum Sibiu, Timisoara, Cluj, Brasov sau Iasi.

Presedintele Klaus Iohannis a scris pe pagina sa de Facebook ca isi mentine opinia ca DNA si conducerea sa ”fac o treaba foarte buna”, in timp ce procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca va urma procedura legala si va raspunde "punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministru".

La aceasta ora, raportul pe baza caruia ministrul Justitiei cere revocarea procurorului sef al DNA nu a ajuns inca la CSM.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004908 (s)