News Flash:

Protest la Agentia de Mediu si Garda de Mediu Hunedoara

14 Martie 2017
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
garda mediu
Cateva zeci de angajati ai Agentiei de Protectia Mediului (APM) si ai Garzii Nationale de Mediu (GNM) Hunedoara au protestat spontan marti, in curtea institutiei, acuzand nivelul redus al salariilor din cele doua structuri si afirmand ca veniturile lor au ramas neschimbate din decembrie 2009. 
Protestatarii au purtat mai multe pancarte pe care se puteau citi mesaje ca: "Aplicam amenzile cele mai mari, primim salariile cele mai mici", "Un mediu curat nu trebuie negociat" sau "Garda Nationala de Mediu, institutie de control uitata". 
Potrivit celor prezenti, functionarii celor doua institutii se simt discriminati, in contextul in care salariile altor bugetari din aceeasi categorie ocupationala au crescut, iar cele ale angajatilor din structurile de protectie a mediului au ramas blocate. 
"Salariile angajatilor APM Hunedoara si ale celor de la Garda de Mediu au ramas la nivelul stabilit in decembrie 2009. Colegii bugetari care lucreaza in aceeasi familie ocupationala au beneficiat de cresteri ale salariilor substantiale, prin acte normative individualizate", a declarat unul dintre protestatari. 
Functionarii celor doua institutii sustin ca, daca salariile lor nu vor creste, atunci sunt decisi sa declanseze un conflict colectiv de munca si sa opreasca activitatea pe timp nelimitat. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005864 (s)