News Flash:

Protest fata de vaccinarea obligatorie la Timisoara

23 Octombrie 2017
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin 1
Aproximativ 100 de de persoane s-au adunat, duminica, in centrul Timisoarei, pentru a protesta fata de vaccinarea obligatorie. Oamenii au scandat “Opriti vaccinarea obligatorie” sau “Parinti, fiti responsabili”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Actiunea de protest fata de obligativitatea vaccinurilor s-a desfasurat duminica, timp de doua ore, in Piata Operei din Timisoara.
Aproximativ o suta de persoane, o parte insotite de copii, au participat la manifestare.
Protestatarii au tinut in maini pancarte cu mesaje precum ”Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere”, “Vaccinarea obligatorie este ilegala, abuziva, neconstitutionala”, “Unde exista risc, trebuie sa existe alegere”, “Copiii sunt protejati de parinti, nu de politicieni corupti”, “Sanatatea nu vine din seringa” sau “Vaccinare obligatorie = dictatura! Om, nu vita in ferma voastra”.
De asemenea, protestatarii au organizat si un mars prin Piata Victoriei, iar la final s-au oprit pe platoul din fata Operei, pentru a asculta discursurile sustinute de o parte dintre organizatori.
Sociologul Daniel Tofan, din partea Aliantei Parintilor, le-a spus celor prezenti la protest ca vaccinul ar trebui sa ramana o alegere si a solicitat statului “sa respecte drepturile si libertatiile cetatenilor”.
“Daca vom accepta sa ni se incalce aceste drepturi, libertati, se creeaza precedente periculoase si exista riscul alunecarii intr-o forma de dictatura foarte perversa. De cand parlamentarii si guvernantii au devenit medici, specialisti in toate? Care este pretul pentru care ne vand, pentru care ne preseaza sa acceptam vaccinarea obligatorie? Ne-am adunat in Piata Operei pentru a protesta impotriva vaccinarii obligatorii, si nu impotriva vaccinului, asa cum ati fost dezinformati prin mass-media. Vaccinul trebuie sa ramana o alegere, la alegerea parintilor, ei sunt cei care-si iubesc copiii. Copiii sunt ai parintilor, si nu ai statului. Statul trebuie doar sa ofere conditii pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Cerem statului roman respectarea tuturor drepturilor si libertatiilor”, a declarat Daniel Tofan.
Sociologul a adaugat ca statul ar trebui “sa elimine bauturile toxice si alimentele nesanatoase” si nu sa fie impusa vaccinarea obligatorie.
“Maine vom fi obligati sa ne donam organele fara a avea libertatea de alegere. Sa nu uitam ca vaccinurile au efecte adverse severe, printre care paralizia sau moartea subita”, a afirmat Daniel Tofan.
“Nu avem nicio problema cu vaccinarea, singura problema pe care o avem noi este cu obligativitatea vaccinarii. Daca un lucru este obligatoriu, nu mai poti sa-i controlezi calitatea. Legea nu prevede un set de verificari ale pacientului inainte de vaccinare, nu toti suntem la fel, pot aparea tot felul de reactii adverse. Plus costurile legate de aceasta obligativitate, iar ministerul nu a dat dovada pana acum ca este in stare sa puna la dispozitia publicului larg vaccinurile care trebuie si atunci cand trebuie. Apoi nu mai poti sa verifici provenienta lor”, ne-a declarat Daniel Dacila, unul dintre protestatarii prezenti in Piata Operei din Timisoara.
La finalul protestului, manifestatii au scandat “Opriti vaccinarea obligatorie”, “Libertate de alegere”, “Respectati Constitutia, respectati dreptul la alegere”, “Nu vaccinarii obligatorii”, “Respectati integritatea persoanei” si “Parinti, fiti responsabili”.
De asemenea, protestatarii au rostit si rugaciunea “Tatal Nostru”.
Proiectul de lege privind organizarea si finantarea activitatii de vaccinare a populatiei in Romania a fost adoptat, la mijlocul lunii august, de Guvern. Proiectul de act normativ instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in calendarul national de vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie. Actul normativ ar urma sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006558 (s)