News Flash:

Protest al angajatilor din penitenciarele Barcea Mare si Aiud

30 Septembrie 2016
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
protest penitenciar
Peste 70 de angajati ai penitenciarelor din Barcea Mare si Aiud au protestat joi dimineata, in fata Penitenciarului Barcea Mare, de langa Deva, nemultumiti de faptul ca sistemul in care lucreaza nu a fost cuprins in cadrul ordonantei privind salarizarea personalului din sistemul de aparare si ordine publica, dar si de conditiile in care isi desfasoara activitatea. 
"Ne confruntam cu o lipsa a personalului de paza, gradul de ocupare al posturilor fiind de numai 56%. Practic, la Penitenciarul Barcea Mare ar mai trebui angajati aproape 200 de oameni pentru a respecta normele europene in vigoare in ceea ce priveste personalul angajat", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Sindicatului Independent "Vulturul", Nicolae Grosu. 
Potrivit acestuia, din cauza lipsei de personal, trei din sase posturi de paza sunt asigurate cu detinuti, iar singura solutie a administratiei pentru completarea deficitului este ca actualii angajati sa efectueze ore suplimentare. 
De altfel, statisticile efectuate de Sindicatul "Vulturul" arata ca in luna iunie personalul de paza al Penitenciarului Barcea Mare avea de recuperat 1.800 de ore suplimentare si circa 350 de zile din concediile de odihna pe anul trecut. 
Protestul de la Penitenciarul Barcea Mare s-a derulat fara incidente, cei prezenti in fata portii unitatii fiind angajati care au venit din timpul liber sau au iesit din schimbul de noapte. 
Celor 60 de angajati ai Penitenciarului Barcea Mare li s-au alaturat zece sindicalisti de la Penitenciarul Aiud, urmand ca si cei din Deva sa participe la protestul ce va avea loc in luna octombrie, la Aiud. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004921 (s)