News Flash:

Proiect european pentru combaterea delincventei juvenile

22 Noiembrie 2013
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multe organizaţii neguvernamentale din cinci ţări europene, inclusiv România, şi-au propus să elaboreze un ghid de bune practici în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile, acesta urmând să fie rezultatul mai multor sesiuni de informare organizate până în luna iulie 2015. 

'Finalitatea acestui proiect este acela ca în anul 2015, după ce vom vedea cum gestionează fenomenul delincvenţei juvenile şi alţi europeni, să avem editat un 'Ghid de bune practici' comun pentru toate ţările participante, destinat practicienilor din domeniu: poliţişti, asistenţi sociali, profesori, psihologi. Sunt oameni care lucrează împreună cu copiii aflaţi în dificultate sau în situaţii de risc. Ghidul va conţine toate informaţiile despre bunele practici, probleme şi modalităţi de abordare în ţinerea sub control a delincvenţei juvenile', a declarat vineri inspectorul principal Andreea Fieraru, sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, partener al proiectului. 

În prima sesiune dedicată proiectului, participanţii reuniţi la Deva au prezentat mai principalele probleme apărute în rândurile tinerilor şi cum răspund aceştia în faţa legii în România, Marea Britanie, Grecia, Italia şi Olanda. În România şi Italia răspunderea penală a minorilor începe de la vârsta de 14 ani, în Grecia, de la 13 ani, iar în Marea Britanie, de la 10 ani.

O altă concluzie a discuţiilor a fost că delincvenţa juvenilă în România este controlabilă şi nu depăşeşte, ca gravitate, ceea ce se întâmplă în ţările participante la seminar. 

'Poliţia română acordă o importanţă deosebită tineretului. Suntem parteneri, de data aceasta cu Fundaţia Conexiuni, dar avem şi planuri proprii de punere în aplicare a strategiilor Poliţiei Române pentru evitarea victimizării minorilor şi pentru a evita să existe autori care să fie minori', a afirmat inspectorul şef al IPJ Hunedoara, comisar şef Liviu Dumitru.

Potrivit datelor IPJ Hunedoara, în primele nouă luni ale acestui an, 145 de tineri cu vârsta între 16 şi 18 ani au fost cercetaţi penal pentru diverse infracţiuni, 86 dintre aceste fapte fiind furturi. 

Proiectul intitulat 'Împreună, împotriva delincvenţei juvenile' este derulat de Fundaţia Conexiuni Deva în parteneriat cu IPJ Hunedoara şi organizaţii neguvernamentale din Marea Britanie, Grecia, Italia şi Olanda. Următoarea sesiune de informare a participanţilor se va derula în luna martie 2014. AGERRPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005452 (s)