News Flash:

Programe internationale moderne de educatie oferite gratuit elevilor din Timis

15 Septembrie 2015
431 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi scoala
Elevii romani vor putea urma in acest an scolar 20 de module, implementate gratuit de organizatia Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si prin sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. 
Organizatia pune la dispozitia elevilor si profesorilor programe internationale adaptate realitatii economice din Romania, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu - primar, gimnazial, liceal, universitar – in sase domenii esentiale: dezvoltarea abilitatilor de viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica, orientare profesionala si educatie pentru sanatate si viata activa.
Elevii si profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educational complet, ce cuprinde manuale si materiale auxiliare, traininguri si webinarii, consultanta voluntara la clasa din partea JA si a unor profesionisti din mediul de afaceri, acces la competitii nationale si internationale si posibilitatea de a castiga burse si finantari pentru proiecte scolare si de business, scrie ziuadevest.ro
Continutul practic al programelor vine in completarea notiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducand scoala mai aproape de viata reala. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales sa predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilitati si de a interactiona cu profesionisti din mediul de business ce participa la ore ca voluntari. 
”Impactul activitatilor practice si al materiei asupra elevilor a fost imens. Au invatat lucruri noi, au inteles ca munca sta la baza tuturor realizarilor, au participat activ la toate activitatile si, mai presus de toate, au asteptat de fiecare data cu nerabdare ora de optional.” – Adriana Hallabrin, cadru didactic la Colegiul Tehnic Ion Mincu din Timisoara.
Potrivit studiilor de impact realizate la nivel international in reteaua JA ce cuprinde 30 de tari din Europa si 123 in lume, absolventii programele JA au mai multe sanse de angajare, lanseaza mai multe business-uri si castiga mai bine decat colegii lor. In Romania, alumnii JA se regasesc in noile generatii de antreprenori si in managementul unor mari companii. 
”Pentru mine, principala problema in scoala era ca nu vedeam utilitatea unora dintre cunostintele pe care trebuia sa le asimilez. Din pacate, multi tineri se plang si acum exact de lucrul asta. Mult mai tarziu, in viata reala din afara scolii, constati ca poti aplica ceea ce ai invatat la scoala sau ca ai invatat ceva util, un <<ceva>> pe care, din pacate, nu ti-l mai amintesti. Marele avantaj al cursurilor JA este ca sunt practice. Ce inveti, aplici imediat si astfel informatia se fixeaza. (…) Cu ajutorul lor am inteles cum trebuie sa gandesc pentru a putea deschide o firma si mai ales care sunt factorii care influenteaza succesul unei afaceri.” - Cosmin Malureanu, fondator si CEO Ascendia Design si castigator in 2014 al competitiei europene eSkills for Jobs la categoria Antreprenoriat digital.
In anul scolar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unitati de invatamant din toata tara au urmat programele JA, intrand in reteaua internationala JA, din care fac parte 39 de tari din Europa si 123 din lume. Elevii si studentii inscrisi in programul de antreprenoriat au castigat finantari de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business si au fost sprijiniti sa participe la competitii internationale. 
Mai multe informatii despre programele JA Romania sunt disponibile pe www.jaromania.org.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 34 queries | Mysql time :0.075172 (s)