News Flash:

Prognoza meteo pentru toate regiunile tarii

14 Noiembrie 2016
1481 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare pe autostrada
ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR IN INTERVALUL 14 – 27 NOIEMBRIE 2016. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.


BANAT 

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa in jurul valorii de 4 grade, in timp ce a minimelor va fi de -4...-3 grade. Ulterior, pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor creste semnificativ, astfel ca in 19 si 20 noiembrie, media maximelor, pe intreaga regiune, va ajunge la 13 grade, in timp ce a minimelor va fi de 5...6 grade, urmand a caracteriza o vreme calda pentru aceasta data. In cea de a doua saptamana temperaturile medii diurne vor scadea, usor si treptat, de la valori de 12...13 grade la inceput, pana la 10 grade la sfarsitul intervalului, cand se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi, in medie, in jurul a 4 grade. Probabilitatea de ploaie, pe arii extinse, va fi redicata in jurul datei de 20 noiembrie si in ultimele zile ale intervalului de prognoza. In rest doar izolat vor fi posibile precipitatii slabe.


CRISANA

In intervalul 14...16 noiembrie vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a valorilor diurne de 2...3 grade. In zilele urmatoare temperaturile maxime vor creste semnificativ, astfel ca la sfarsitul primei saptamani de prognoza vremea va deveni mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada, cu maxime termice, in medie, pe intreaga regiune, de 14 grade. In cea de a doua saptamana, temperaturile vor incepe sa scada usor si treptat, de la valori medii maxime de 13...14 grade in primele zile, la 10...11 grade la finalul intervalului. Temperaturile minime vor avea variatii asemanatoare, cele mai mici valori medii se vor atinge in jurul datei de 16 noiembrie, -5 grade, iar cele mai mari, in zilele de 20 si 21 noiembrie, 5...6 grade. In datele de 14 si de 16 noiembrie vor fi, local, mai ales ninsori, iar ploi pe arii relativ extinse vor aparea in jurul datei de 20 de noiembrie, precum si in ultimele zile ale intervalului. In rest conditiile de precipitatii vor fi reduse.


TRANSILVANIA

In primele 3 zile ale intervalului valorile de temperatua vor fi cu mult mai scazute decat in mod obisnuit la aceasta data (mediile maximelor vor fi de 0...1 grad, iar a minimelor de -9...-8 grade). In intervalul urmator temperaturile vor creste spre valori care, intre 19 si 22 noiembrie, vor atinge in medie 10...11 grade, ziua si 1...2 grade, noaptea. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, se va raci usor si treptat, in medie, cu 3 grade. Probabilitatea de ninsoare va fi mai ridicata in zilele de 14 si de 17 noiembrie, iar de ploaie, in jurul datei de 20 noiembrie, dar si spre sfarsitul intervalului.


MARAMURES

Intre 14 si 17 noiembrie vremea va fi cu mult mai rece decat ar fi normal la aceasta data, mediile maximelor termice urmand a se mentine in apropierea pragului de 0 grade, in timp ce minimele vor fi negative, chiar si sub -7 grade. Ulterior, pana in jurul datei de 22 noiembrie, se va incalzi, valorile termice vor depasi mediile climatologice specifice perioadei, iar in cele mai calde zile temperaturile maxime medii, pe intreaga regiune, vor ajunge la 11 grade, iar minimele vor urca pana in jur de 3 grade. Dupa ziua de 22 noiembrie, valorile, atat cele diurne, cat si cele nocturne, vor scadea treptat, in medie, cu pana la 2...3 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare la inceputul intervalului, cand vor fi mai ales ninsori si dupa data de 20 noiembrie cand va ploua.


MOLDOVA

In prima saptamana a intervalului de prognoza, vremea se va incalzi treptat. Temperatura aerului va creste de la valori medii ale maximelor diurne de 1...2 grade si ale minimelor nocturne de aproximativ -4...-3 grade, ce caracterizeaza o vreme deosebit de rece, pana la valori peste normele climatologice, in medie, de 10 grade ziua si 3...4 grade noaptea. In cea de a doua saptamana se va resimti o usoara racire la inceput, apoi temperaturile vor ramane relativ constante. Vor fi ninsori trecatoare in primele doua zile ale intervalului, apoi, cel mai probabil dupa data de 20 noiembrie, ploi sau burnita.


DOBROGEA

In primele trei zile vremea va fi rece pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime ce se vor situa in jurul valorii de 4 grade, apoi, pana in jurul datei de 21 noiembrie se va incalzi, iar maximele vor ajunge la 12...13 grade. Dupa data de 21 noiembrie si pana la sfarsitul intervalului, valorile diurne de temperatura vor oscila, in medie, in jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare. Cele mai mici temperaturi minime se vor inregistra intre 15 si 17 noiembrie, cand mediile vor fi de -2...-1 grad, iar cele mai mari minime vor fi intre 19 si 22 noiembrie, cand se vor atinge valor medii de 6...7 grade. La inceputul intervalului vor fi conditii pentru fulguieli izolate, apoi probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ, va fi mai mare dupa data de 20 noiembrie.


MUNTENIA

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 5...6 grade, in timp ce a minimelor se va situa in jur de -3 grade. Apoi, pana la inceputul celei de a doua saptamani, valorile termice vor creste semnificativ, astfel ca media maximelor, pe intreaga regiune, va ajunge pana la 12 grade, in timp ce a minimelor va fi de 4...5 grade, urmand a caracteriza o vreme mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada. Dupa data de 21 noiembrie temperaturile medii diurne vor incepe sa scada, usor si treptat, ajungand pana la 8 grade la sfarsitul intervalului, cand se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie. Temperaturile minime vor fi, in medie, intre 2 si 4 grade. La inceputul intervalului vor fi conditii pentru fulguieli izolate, iar dupa data de 19 noiembrie va creste probabilitatea pentru ploi, in general slabe cantitativ.


OLTENIA

Inceputul intervalului va fi caracterizat de o vreme foarte rece pentru aceasta perioada, cu valori medii diurne de 5....6 grade. Apoi, vremea va intra intr-un proces de incalzire, si va deveni apropiata de normalul termic al acestei date, mediile regionale urcand spre 10...11 grade Celsius. In cea de-a doua saptamana temperaturile maxime vor scadea usor, spre medii de 7...8 grade. In prima saptamana minimele nocturne se vor situa sub pragul de inghet, pentru ca mai apoi acestea sa creasca treptat, spre valori medii regionale de 3...4 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi sau burnita va fi mai ridicata dupa data de 19 noiembrie.


LA MUNTE

De la mijlocul primei saptamani, vremea va intra intr-un proces de incalzire. Asadar, daca acest interval de prognoza va debuta cu valori medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa sub pragul inghetului ( -5...-1 grad), dupa data de 17 noiembrie acestea vor deveni pozitive, spre medii regionale de 4...6 grade. Minimele nocturne, desi in crestere dupa data de 16 noiembrie, se vor mentine pe tot parcursul intervalului preponderent negative. Conditii de precipitatii slabe vor fi aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse la inceputul si la sfarsitul intervalului

banat crisana transilvania maramures moldova dobrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007896 (s)