News Flash:

Prognoza meteo pentru acest week-end in intreaga tara

9 Iulie 2016
1794 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Sambata, 9 iulie, in nordul, nord-estul si centrul tarii, precum si in zona montana, vremea va fi in general instabila. In cursul dupa-amiezii si al serii, pe arii relativ extinse, vor fi averse si descarcari electrice.

In restul tarii, vremea va fi in general frumoasa si deosebit de calda, mai ales in zonele de campie, fenomene asociate instabilitatii atmosferice urmand sa apara, doar izolat. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si vor fi conditii de caderi de grindina. Maximele se vor incadra intre 22...23 de grade in Maramures si nordul Moldovei si 34 de grade in sudul Olteniei.

In Capitala, vremea va deveni deosebit de calda. Maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade.

La munte, vremea va fi in general instabila. Vor fi innorari temporare, mai accentuate insa dupa-amiaza si seara, cand, local se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va prezenta intensificari, mai ales pe creste, dar de scurta durata si in timpul ploilor.

La mare vremea va fi in general frumoasa, normala termic. Cerul va fi senin dimineata, apoi va deveni variabil si incepand din cursul serii, trecator vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare dupa-amiaza si seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 25 de grade.

Duminica, vremea va fi in general frumoasa. Dupa-amiaza si izolat ploi de scurta durata, posibil si descarcari electrice vor fi in nord-estul tarii si in zona montana, indeosebi a Carpatilor Orientali. In sudul tarii, local, maximele trec de 30 de grade pana la 32-33 de grade in Oltenia, in timp ce in restul zonelor maximele se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice perioadei, intre 23 si 29 de grade, cu cele ai mici valori in nordul Moldovei.

In Capitala, vreme in general frumoasa cu 17...18 grade dimineata si 30-31 de grade la amiaza.

Luni vremea va fi predominant frumoasa, dar se va mai incalzi astfel ca izolat in Lunca Dunarii va deveni caniculara. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 27 de grade la Miercurea Ciuc, Suceava si Constanta si 34 de grade la Drobeta Turnu Severin, izolat si 35 de grade in Lunca Dunarii. Disconfortul termic va fi in crestere. In zona montana, doar izolat, vor fi posibile ploi de scurta durata si descarcari electrice.

Se mai incalzeste si in Bucuresti, 16-18 grade dimineata si in jur de 33 de grade la amiaza. 

sambata capitala munte mare duminica luni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006205 (s)