News Flash:

Profilaxia cancerului de col uterin

19 Decembrie 2014
1345 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicii nu pot explica intotdeauna de ce unele persoane fac cancer si altele nu.Oamenii de stiinta au studiat modele generale de persoane cu cancer pentru a observa care din lucrurile si actiunile oamenilor cresc riscul de a dezvolta cancer.
Orice factor care creste sansa unei persoane de a dezvolta o boala se numeste factor de risc; orice scade sansele de a dezvolta o boala se numeste factor protector. Unii factori de risc pot fi evitati dar foarte multi nu. De exemplu, desi persoana poate decide sa renunte la fumat, nu poate alege genele mostenite de la parinti. Amandoua, fumatul si mostenirea unor gene pot fi considerate factori de risc pentru cancer dar numai fumatul poate fi evitat. Profilaxia inseamna evitarea factorilor de risc si stimularea celor protectori care pot fi controlati astfel incat sa scada sansele de a dezvolta un cancer. 

Nu neglijati simptomele de mai jos! Pot anunta un cancer la copii

Desi multi factori de risc pot fi evitati, este important sa se retina faptul ca evitarea factorilor de risc nu ofera garantia ca persoana nu va face cancer. De asemenea, multi oameni care prezinta un risc deosebit pentru cancer, nu dezvolta de fapt cancer. Unii oameni sunt mai sensibili decat altii la factori de risc ce pot duce la cancer. Se recomanda consultul medical pentru ca pacienta sa fie informata despre metodele care ar putea fi eficiente in prevenirea cancerului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1375 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007233 (s)