News Flash:

Profesorul Petru Andea de la Politehnica din Timisoara, Doctor Honoris Causa al Universitatii "Vasile Goldis" Arad

26 Iunie 2016
1342 Vizualizari | 0 Comentarii
Profesorul Petru Andea
Profesorul Petru Andea de la Universitatea Politehnica din Timisoara a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest 'Vasile Goldis' din Arad. 
In deschiderea festivitatii, rectorul UVVG, Coralia Adina Cotoraci, a mentionat ca prof. univ. dr. ing. Petru Andea a fost, in ultimul deceniu, o prezenta constanta in UVVG. 
'A participat la intalniri cu membrii corpului profesoral si cu studentii, fiind un apropiat al universitatii noastre. A participat la sesiuni de comunicari stiintifice, in care a prezentat diferite lucrari care s-au bucurat de un real succes, dar si alte lucrari pe teme vizand dezvoltarea invatamantului superior si cercetarii stiintifice din Romania', a spus prof. univ. dr. Coralia Cotoraci. 
Laudatio a fost rostit de prof. univ. dr. ing. Marius Popescu, cadru didactic la Facultatea de Stiinte Economice, Informatica si Inginerie din cadrul UVVG Arad, care a prezentat prodigioasa cariera profesionala a profesorului Petru Andea, de la absolvirea in anul 1972, a Facultatii de Electrotehnica din cadrul Institutului Politehnic 'Traian Vuia' din Timisoara si pana in prezent. In anul 1983 a obtinut titlul de doctor in stiinte tehnice la IPTV Timisoara, parcurgand toate treptele ierarhice specifice carierei universitare, de la asistent universitar, in anul 1983, pana la profesor universitar, in anul 1999, din anul 2007 fiind conducator de doctorate. 
La randul sau, prof univ dr Aurel Ardelean, presedintele UVVG Arad, l-a felicitat pe profesorul Andea subliniind ca, de astazi, face parte din comunitatea academica a acestei universitati.
'Sunt onorat pentru acordarea de catre UVVG Arad a titlului de Doctor Honoris Causa, mai ales ca sunt nascut intr-o localitate din acest judet. UVVG este una dintre universitatile prestigioase din Romania, ale carei realizari sunt vizibile pretutindeni, atat in ceea ce priveste absolventii si corpul academic, cat si al bazei materiale. Doresc ca pe viitor sa contribui la ceea ce inseamna cresterea prestigiului acestei universitati', a spus Andea. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007730 (s)