News Flash:

Profesorii intra in GREVA!

11 Iunie 2017
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
greva profesori1
Peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 isi vor inceta activitatea luni, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6. Sindicalistul a mai spus ca examenul de bacalaureat cel mai probabil nu se va putea desfasura. Luni ar trebui sa aiba loc evaluarea competentelor digitale.
"De maine dimineata, de la ora 08:00, peste 1.000 de cadre didactice din Sectorul 6 vor inceta activitatea. Unii vor ramane in cancelarie, altii vor sta in clasa cu elevii fara a preda, insa sau a asculta si a pune note. Nu se va incheia nicio medie, iar examenul de Bacalaureat, acolo unde membrii nostri sunt in comisie, cel mai probabil nu se va putea desfasura. Este vorba de probele de competente. Este o situatie foarte dificila, nu vrem sa facem rau nici elevilor, nici parintilor, dar am ajuns bataia de joc a acestui Guvern, sau mai bine-zis a acestui partid (PSD - n.r.). Salarizarea din educatie, conform grilei propuse de Guvern, pe o scala de la 1 la 10 este 1,5 - 2,0. Nu mai putem accepta bataia asta de joc. Au promis 20% crestere in luna iulie si 30% in ianuarie anul viitor, iar acum s-au razgandit. Noi nu mai acceptam minciuni, de aceea am decis sa declansam greva. Asta a ramas singura moastra masura prin care putem sa cerem sa fim respectati si sa ne cerem drepturile", a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6.
La nivel national, reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) vor centraliza pana luni situatia si vor decide daca se intruneste majoritatea pentru declansarea grevei.
Profesorii sunt nemultumiti de salariile din invatamant si de faptul ca majorarile salariale au fost amanate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005060 (s)