News Flash:

Procurorul portocala a fost EXCLUS din magistratura

30 Ianuarie 2018
996 Vizualizari | 0 Comentarii
mircea negulescu

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a pronuntat, marti, in legatura cu actiunile disciplinare formulate impotriva procurorului Mircea Negulescu. In urma cu cateva minute, procurorul portocala, Mircea Negulescu, a fost exclus din magistratura. Decizia nu este definitiva.

Pe 4 mai 2017, Inspectia Judiciara (IJ) anunta, in urma exercitarii actiunii disciplinare fata de Mircea Negulescu, ca magistratul a adoptat un comportament inadecvat in cadrul unor discutii purtate intr-un birou din sediul unitatii de parchet.

"Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, in prezent suspendat din functie, pentru abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a)(1) si l(2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata. In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut ca procurorul a adoptat un comportament inadecvat in cadrul unor discutii purtate intr-un birou din incinta sediului Parchetului, in timpul programului de lucru? in afara cadrului legal care reglementeaza activitatea de urmarire penala, in conditiile in care procurorul cercetat nu reprezenta interesele Ministerului Public si a manifestat o atitudine agresiva fata de unul dintre participantii la discutie, sugerand inclusiv existenta unor date care ar justifica efectuarea de cercetari penale fata de acesta", se preciza intr-un comunicat al IJ transmis AGERPRES.

Conform aceleiasi surse, s-a retinut si faptul ca Mircea Negulescu a solicitat unui alt procuror, in prezenta unui martor, a unui avocat si a unui jurnalist, informatii cu privire la continutul unor interceptari dintr-un dosar pe care celalalt magistrat il instrumenta.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a CSM, care va decide cu privire la raspunderea magistratului.

Intr-o alta actiune disciplinara, Inspectia Judiciara a decis, pe 21 martie 2017, ca procurorul Mircea Negulescu a comis o abatere disciplinara, in sensul ca nu s-a abtinut in cursul instrumentarii unui dosar penal, desi se afla in relatii apropiate si de durata cu unii dintre subiectii procesuali.

"La 15 martie 2017, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, in prezent suspendat din functie, pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. i) teza I - 'nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii' - din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata. In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut ca procurorul nu a respectat indatorirea de a se abtine in cursul instrumentarii unui dosar penal, desi se afla in relatii apropiate si de durata cu unii dintre subiectii procesuali implicati in cauza, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevazut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de procedura penala", se arata intr-un comunicat al IJ de la acea data.

Si aceasta actiune a fost inaintata Sectiei pentru procurori a CSM.

Pe 16 februarie 2017, Sectia pentru procurori a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de incetare a activitatii in cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA si continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie 217, ca urmare a aparitiei in mass-media a unor inregistrari audio al caror continut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

"Ulterior au fost inregistrate si conexate la prima lucrare sesizarile, avand acelasi obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de un alt petent. Apreciind ca exista indiciile savarsirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnati in cauza au dispus, la 17 februarie 2017, inceperea cercetarii disciplinare pentru abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. a), b) si j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor", preciza IJ.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004727 (s)