News Flash:

Procesul lui Gabriel Oprea se va relua de la zero

20 Septembrie 2017
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea
Procesul in care Gabriel Oprea a fost trimis in judecata in dosarul masinii de lux cumparate de DIPI si folosita in interes personal se va relua de la zero.


Decizia este motivata de pensionarea unuia dintre judecatoarele din complet, Ana Maria Dascalu, a carei pensionare a condus si la reluarea de la zero a proceselor lui Dragnea si Tariceanu.


Urmatorul termen in acest dosar a fost stabilit pentru jumatatea lunii octombrie.


Ana Maria Dascalu face parte si din completele care judeca dosarele fostului senator Dan Sova si fostului deputat Sebastian GhitaDosarele celor trei au fost repartizate la acelasi complet care a judecat si procesele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu.  Mai multe detalii aici.


Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in mai 2016, pentru abuz in serviciu, alaturi de Gheorghe Nicolae, chestor principal de politie, la data faptelor sef al DIPI, Gabriel-Nicolae Pavel, comisar sef de politie, la data faptei sef al Serviciului Juridic din DIPI, Nelu Zarnica, chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, si Marian-Danut Iacob, comisar sef de politie, seful unei structuri administrative la data faptei.


Potrivit DNA, cu ajutorul lui Nicolae si Pavel, Oprea a dispus cu incalcarea prevederilor legale suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8, in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor. Autoturismul a fost folosit doar de Gabriel Oprea.


Procesul se afla in faza de inceput a judecarii pe fond, nefiind audiati martori. In luna iunie, judecatorii au admis o cerere a lui Gabriel Oprea de sesizare a Curtii Constitutionale cu o exceptie referitoare la un articol din Codul penal care reglementeaza infractiunea de abuz in serviciu.

gabriel oprea ana maria dascalu sebastian ghita dosarele tariceanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004883 (s)