News Flash:

Procesiune de Rusalii cu peste 120 de preoti la Cluj

1 Iunie 2015
610 Vizualizari | 1 Comentarii
rusalii la cluj
Peste o mie de persoane au participat, duminica, la Cluj-Napoca, la procesiunea de Rusalii, la care au fost prezenti peste 120 de preoti ortodocsi, in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, ei rugandu-se pentru roadele pamantului si pentru mediul incojurator.
Credinciosii s-au adunat, duminica, in jurul orei 17.00, in fata Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca unde au asistat la slujba Vecerniei plecarii genunchilor, oficiata in ziua de Rusalii, iar la final au plecat intr-o procesiune prin centrul municipiului.
Participantii la procesiune au strabatut bulevardul 21 Decembrie 1989, Piata Unirii, bulevardul Eroilor, dupa care s-au intors in Piata Avram Iancu, in fata Catedralei, traficul fiind blocat. In fruntea procesiunii s-au aflat peste 120 de preoti, in frunte cu mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut.
Inaltul ierarh ortodox a declarat ca evenimentul reinvie o veche traditie din Ardeal, ”ce are in centrul ei rugaciunea pentru roadele pamantului si pentru mediul inconjurator”.
”Invatatura Rusaliilor este ca toti crestinii suntem chemati sa devenim misionari intr-o lume in care se cunoaste prea putin despre mantuirea pe care ne-a adus-o Iisus Hristos. Viata noastra sa fie contaminanta pentru cei care nu au o practica religioasa. Sfanta Treime le ocroteste pe toate, din nefericire, noi oamenii le pangarim pe toate”, a spus IPS Andrei Andreicut.
Dupa incheierea procesiunii, in fata Catedralei Mitropolitane s-a oficiat slujba sfintirii mici a apei, au fost sfintite spice de grau si au fost rostite rugaciuni pentru natura.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Lupsa  | #852
Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: nicolae.lupsa@clicknet.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038822 (s)