News Flash:

Procedura de recuperare a banilor din timbrul de mediu, stearsa odata cu cele 102 taxe

10 Ianuarie 2017
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
taxa auto
Eliminarea timbrul de mediu, odata cu celelalte 101 taxe, va complica procedura de recuperare a banilor platiti de toti cei ce si-au inmatriculat anterior masinile. Avocatul Alexandru Ratoi-Parvu spune ca prin abrogarea OUG 9/2013 dispare si procedura administrativa prin care se returnau banii.
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea ”Dragnea” pentru eliminarea a 102 taxe. Printre acestea se afla si timbrul de mediu. Pana acum cei care isi inmatriculau o masina au continuat sa o plateasca, desi Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a decis ca taxa este discriminatorie si a obligat statul roman sa restituie banii astfel incasati.
Taxa a purtat de-a lungul timpului diferite denumiri: taxa auto, taxa de poluare, taxa pe emisii poluante, taxa de timbru etc.
Ce presupune aceasta schimbare legislativa pentru cei care urmeaza sa-si recupereze banii aferenti acestei taxe incasate ilegal? “Abrogarea OUG nr. 9/2013 „cu modificarile si completarile ulterioare” presupune si eliminarea procedurii administrative „perfectionate si simplificate” de restituire a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, reglementata de articolul 12 din acest act normativ. Aceasta procedura, introdusa prin Ordonanta din 31 August 2015, avea calitati indiscutabile, care reprezentau, in egala masura, un „avans” serios fata de reglementarea anterioara: permitea restituirea integrala a taxelor achitate in temeiul unor legi si ordonante adoptate cu incalcarea dreptului european - OUG nr. 50/2008, Legea nr. 9/2012, prin parcurgerea unei simple proceduri administrative si depunerea unui dosar la Fisc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Ratoi-Parvu, avocat in cadrul Societatii Civile Profesionale de Avocati “Piperea si Asociatii”.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006400 (s)