News Flash:

Probleme mari la Spitalul Victor Babes din Timisoara

21 Noiembrie 2015
1353 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Victor Babes din Timisoara
Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” Timisoara a ajuns intr-o situatie grava din punct de vedere economic. Practic, spitalul nu mai are bani pentru a plati intretinerea si nici pentru alte servicii relativ simple, cum ar fi transportul cu o salvare al pacientilor.
Banii care i-au primit de la Casa de Asigurari de Sanatate pana la finalul anului le ajung reprezentantilor spitalului de la Padurea Verde doar pentru plata salariilor.
„Conform planificarii, am observat ca bugetul pe care l-am primit de la Casa de Asigurari ne va crea dificultati in activitatea curenta, banii ne ajung pentru plata salariilor, neavand bani pentru alte cheltuieli. Strangem cureaua cat se poate. Am solicitat sprijin de la primarie pentru plata utilitatilor”, spune Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului „Victor Babes” Timisoara.
In ultimul timp, la acest spital au fost cazuri complexe, care au determinat depasirea bugetului alocat de Casa. Cei de la spital nu aveau alta solutie decat sa nu interneze pacientii, lucru pe care nu l-au facut, scrie tion.ro.
„Sunt cazuri dificile care consuma foarte multe resurse, cazuri de diagnostic dificile, care, unele nu erau de categoria noastra, dar aveau sindrom febril. Noi suntem cei care trebuiau sa stabilim ce este, de ce sufera pacientul. Am avut cazuri dificile. Am avut mai multe cazuri decat de obicei, cazuri complexe, care au solicitat mai multe resurse, diagnostic si tratament. Riscam ca pana la finalul anului sa avem bani numai de salarii, ori vom reduce internarile. Cine raspunde daca nu internezi si se intampla ceva cu omul respectiv? Am cerut ajutor de la primarie, am facut o solicitare scrisa, macar pentru plata cheltuielilor de intretinere, curent, gaz, si alte servicii gen salvare”, mai spune Musta.
Reprezentantii CJAS Timis spun ca pentru luna noiembrie, la Spitalul „Victor Babes” au fost alocata suma de 1.473.435,15 lei.
„Ca urmare a reviziei dupa rectificarile bugetare, CJAS va suplimenta bugetul alocat tuturor spitalelor, inclusiv la <Victor Babes>”, au mai transmis reprezentantii CJAS.
La randul sau, purtatorul de cuvant al Spitalului „Victor Babes” a spus ca a solicitat Primariei Timisoara sa acopere cheltuielile administrative ale spitalului, care sunt restante peste 90 de zile.
„Avem plati restante peste 90 de zile in valoare de 397.000 lei si plati restante pana in 90 de zile in valoare de 1.341.000 lei. Salariile au fost in jur de 1.100.000 si acum au crescut la 1.300.000 pe luna pentru tot personalul. Avem aproape 300 de angajati. Primariei am solicitat sa ne plateasca macar 397.000 lei, care sunt restante peste 90 de zile si care sunt cheltuieli de administrare, adica curent, gaz etc. Legea spune ca spitalele publice pot fi finantate de la bugetele locale pentru cheltuieli administrative si functionale . Nu am solicitat o suma exacta. Noi am spus care este situatia si am rugat daca ne pot ajuta. Noi la servicii medicale am avut in plus 751 de bolnavi cu patologii acute. Atatia au fost internati in plus fata de cat aveam contractat. Aceste boli, chiar daca nu sunt severe, sunt cu internare obligatorie”, a mai explicat Virgil Musta.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005658 (s)