News Flash:

Probioticele alunga stresul si depresia

1 August 2018
755 Vizualizari | 0 Comentarii
probiotice 1

Probioticele sunt bacterii vii care ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Dezvoltarea si promovarea produselor care contin bacterii vii reprezinta o industrie în crestere, caci exista un interes sporit din partea publicului pentru „alimentele naturale" care pot fi benefice pentru sanatate.

Multe dintre afirmatiile referitoare la beneficiile unelor probiotice nu au fost înca dovedite stiintific, însa aceste microorganisme produc, într-adevar, efecte pozitive în tractul intestinal, mai ales atunci cand sunt folosite pentru a contracara efectele antibioticelor, care ucid atat bacteriile „rele", cat si cele „bune". De altfel, prima descriere a probioticelor a avut loc în 1908, atunci cand omul de stiinta rus Élie Metchnikoff a observat ca taranii europeni care consumau în mod regulat produse lactate fermentate traiau mai mult.

Diferenta intre probiotice si prebiotice

În ultimii ani, oamenii de stiinta au efectuat mai multe studii pentru a explora posibilul impact al probioticelor asupra comportamentului. În acest context a aparut termenul de „psihobiotic".

Autorii unui nou articol publicat în revista Biological Psychiatry, Timothy Dinan si colegii sai de la University College Cork din Irlanda, definesc un psihobiotic drept „un organism viu care, atunci cand este consumat în cantitati adecvate, produce un beneficiu asupra sanatatii pacientilor ce sufera de o boala psihiatrica".

Cercetatorii analizeaza dovezile care arata ca aceste bacterii, atunci cand sunt consumate în cantitati suficiente, ofera un potential imens în tratarea depresiei si a altor afectiuni legate de stres.

 


probioticele psihobiotic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005026 (s)