News Flash:

Prioritatile noului ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu: Simplificarea programei, manualele, invatamantul profesional

17 Decembrie 2014
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin cimpeanu
Noul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, are ca prioritati revizuirea programei, in sensul simplificarii acesteia, demersuri pentru ca elevii sa aiba manuale la inceputul anului scolar, sustinerea invatamantului profesional si consolidarea autonomiei universitare.
Vorbim de prioritati structurate pe cele trei domenii: invatamant preuniversitar, universitar si cercetare stiintifica. La nivel de invatamant preuniversitar, prioritar este accesul la educatie, prioritara este revizuirea curriculei, in sensul simplificarii acestei, si, din punct de vedere administrativ, sa facem tot ceea ce este de facut in limite legale pentru ca elevii sa aiba manuale la inceputul anului scolar. Este vorba si de sustinerea invatamantului profesional si tehnic, este o idee in care eu cred foarte puternic. Este vorba si de sustinerea invatamantului dual, este vorba de atentia acordata invatamantului in limbile minoritatilor nationale, de introducerea noilor tehnologii in invatamantul preunivesitar. La invatamantul dual, important este sa continuam numarul de acorduri de parteneriat semnat intre unitati economice, firme si unitati de invatamant", a spus ministrul, cu ocazia unei festivitatii de premiere a olimpicilor.
In privinta invatamantului superior, Cimpean considera ca lucrul cel mai important este consolidarea autonomiei universitare. "Consolidarea autonomiei universitare este cel mai important aspect, cu accent pe autonomie financiara, internationalizarea universitatilor, promovarea unor calificari relevante", a spus el.
Sorin Cimpeanu a adaugat, in acelasi context, ca "vor putea supravietui acele universitati care vor intelege ca in aceasta perioada este foarte important sa promovezi calificari cerute de piata muncii".
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005795 (s)