News Flash:

Principalele atractii turistice ale judetului Timis vor fi promovate virtual

24 Februarie 2015
1537 Vizualizari | 1 Comentarii
Principalele atractii turistice ale judetului Timis vor fi promovate de acum si virtual, pe site-ul turismtimis.ro, lansat luni de Consiliul Judetean (CJ). 
'Lacul Surduc, statiunea Buzias, Rezervatia Satchinez, manastirile si bisericile din lemn din Banat sunt principalele obiective asupra carora ne-am oprit atentia, dar site-ul cuprinde si multe alte obiective de interes turistic din judet', a declarat la lansare Delia Barbu, director al Asociatiei pentru promovarea si dezvoltarea turismului Timis. 
Dupa ce intra pe pagina turistica, utilizatorul se poate informa despre locurile pe care si-ar dori sa le viziteze, dar poate si sa lase impresii sau sugestii. 
ADR Vest are pus la punct de aproape doi ani un portal mult mai bogat, in care turismul din Banatul istoric, romanesc si sarbesc, este promovat pritr-un portal electronic care contine obiective si trasee deosebit de atractive ce pot fi personalizate in functie de gusturile fiecarui potential turist. 
Este vorba despre 500 de obiective si aproape 90 de trasee din cele doua zone riverane, accesibile pedestru sau cu bicicleta, unele pe tot parcursul anului, altele doar vara. 
Printre atractii se afla prima farmacie miniera din tara, Farmacia Knoblauch din Oravita, fondata in anul 1763 de Edward Winter, Semeringul banatean - prima linie de cale ferata de pe ruta Anina-Oravita si retur, un traseu cu trenul de epoca ce dureaza doua ore -, podgoriile Vinik din zona Virset (Serbia) sau Rezervatia naturala de la Zrenianin. 
Portalul ofera informatii despre trasee tematice (urbane, bike, sportive, culturale, economice si altele), iar prin accesarea unui sector se deschid ofertele cu obiectivele cuprinse in respectivul segment turistic, date despre obiective, accesibilitatea si gradul de dificultate al traseului ales, timpul in care poate fi parcurs). 
'Este vorba despre un proiect in valoare totala de 330.000 de euro, bani europeni, si este primul in care traseele sunt sigure, garantate de noi, pentru ca fiecare traseu prezentat a fost strabatut de noi la pas, stim ca exista si ca este functional. Ne-am izbit, nu de putine ori, de trasee care nu mai existau sau de obiective deja disparute, dar care erau prezente pe hartile turistice. Noi am actualizat harta si garantam ca fiecare obiectiv prezentat pe portal exista, fiind garantat de noi', a precizat Raluca Cibu Buzac, reprezentanta Centrului Regional de Inovare si Transfer Tehnologic Tehimpuls. 
Traseul general nu va ocoli cele peste 20 de biserici din lemn din Timis si Caras-Severin, un traseu special pentru Timisoara, care include vizitarea monumentelor inedite si a premierelor internationale, cula turceasca din Ciacova, Muzeul Pompierilor si Muzeul Presei din Jimbolia, bisericile din lemn din zona Faget, expozitia si casa memoriala 'Traian Vuia' din localitatea omonima, castelul Nako din Sannicolau Mare sau expozitia de arta populara - colectia iuliana Folea Troceanu din Buzias. AGERPRES.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005924 (s)