News Flash:

Principala poarta de intrare in Timisoara va fi reabilitata

17 Septembrie 2014
697 Vizualizari | 0 Comentarii
Despre refacerea portilor de intrare in Timisoara, multe dintre ele aflate intr-o stare deplorabila, se vorbeste de ani buni. Daca noua administratie a dat asigurari ca vor fi refacute, pana acum nu s-a concretizat nimic. In primavara, primarul Nicolae Robu spunea ca patru porti de intrare in oras isi vor schimba fata anul acesta. Acum oficialii primariei sustin ca pana la finele anului vor incepe lucrarile macar la una, la cea de pe Calea Lugojului…
Primarul Nicolae Robu a anuntat, inca de la inceputul anului, ca a dat unda verde pentru reamenajarea portilor de intrare in oras, vizate fiind, intr-o prima etapa, intrarile dinspre Lugoj, Arad, Sag si Giroc.
„Tocmai am dat unda verde proiectului de amenajare a portilor de intrare in oras. In scurta vreme, intrarile dinspre Arad, Lugoj si Calea Sagului – Sag vor fi amenajate dupa noul concept si foarte probabil vom aplica acest concept si pentru intrarea dinspre Giroc. Ne bazam pe structurile pe care le avem construite in aceste zone si pe care le vom transforma din punct de vedere estetic si informational (…) Va fi scris <<Timisoara, orasul declansarii Revolutiei Romane din Decembrie 1989>> in zona centrala, pe o coloana vor fi enumerate orasele infratite, iar pe cealalta va fi stema orasului. In partea superioara va fi drapelul Uniunii Europene si drapelul Romaniei. Le vom si ilumina, desigur”, explica Robu, care dadea asigurari, in primavara, ca „100% se fac anul acesta toate”. Toate cele patru enumerate, scrie Tion.ro.
Nu mai vorbim despre faptul ca primaria a organizat si un concurs de idei pentru asta. Oricum, n-a inceput nicio astfel de lucrare.
Delegat sa se ocupe de portile de intrare a fost city-managerul Sorin Dragoi. In ce stadiu suntem?
„A trebuit sa identificam si am scos din lista de inventar, trei dintre ele sunt ale noastre, pentru una asteptam inca raspunsul de la Colterm. Domnul primar a lansat ideea de a le face pe sponsorizare, de a gasi doritori sau firme care sa ne ajute pentru a nu a mai cheltui bani de la buget. Pentru prima dintre ele avem deja o discutie cu doamna Lia Lucia Epure, de la Clubul Rotary, care vrea sa reconditioneze una dintre porti. Domnul Cadariu (n.r. – arhitectul-sef Ciprian Cadariu) lucreaza la proiectul definitiv, noi am facut o schita si o avem, dar trebuie facute in detaliu toate…”, a explicat Dragoi.
Pana sa se concretizeze ceva cu sponsorizarile, primarul a afirmat ca lucrarile ar urma sa inceapa pe cheltuiala primariei.
„Noi nu mai asteptam dupa sponsori. Incepem lucrarile pe banii nostri si asteptam ca sponsorii macar pe parcurs sa vina si sa contribuie astfel incat noi sa ne recuperam sumele pe care le punem la dispozitie. Dar nu mai stam pe loc. Nu stiu sa va spun cat costa, nu sunt sume foarte mari, pentru ca avem toata structura de rezistenta buna”, a declarat Robu.
Prima poarta de intrare refacuta ar urma sa fie cea de la Calea Lugojului. Cand?
„Anul acesta, in mod cert. Cat de repede avem proiectul si o estimare a costurilor imediat incepe efectiv lucrarea”, da asigurari city-managerul.
Chiar daca lucrurile se misca greu, oficialii municipalitatii spun ca… nici n-ar fi mare lucru de facut la portile de intrare.
„Nu avem toate detaliile proiectului. Proiectul exista, dar toate detaliile de executie inca nu le avem. Nu este nevoie de studiu de fezabilitate, noi de fapt reparam portile de intrare in oras si cu ocazia reparatiei le ornam altfel”, a explicat primarul Nicolae Robu.

nicolae robu declarat robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045333 (s)