News Flash:

Primul transplant de uter realizat in SUA

26 Februarie 2016
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
transplant
Reprezentantii unui spital din Ohio (nordul SUA) au declarat joi ca medicii de la aceasta unitate medicala au realizat miercuri primul transplant de uter din Statele Unite la o femeie in varsta de 26 de ani, in cadrul unei interventii care a durat 9 ore, relateaza AFP.

Starea pacientei, a carei identitate nu a fost dezvaluita, a fost considerata "stabila" joi.
Uterul grefat provine de la o donatoare decedata, a completat spitalul intr-un comunicat, fara a oferi detalii suplimentare. O conferinta de presa la care va participa echipa de medici de la Cleveland Clinic care a realizat transplantul va avea loc saptamana viitoare, se adauga in comunicat.
Spitalul a inceput sa selecteze candidate pentru operatia de transplant la sfarsitul anului 2015, in cadrul unui studiu clinic, aprobat de consiliul clinicii, care viza oferirea acestei proceduri unui numar de zece femei.
Cele care pot beneficia de un astfel de transplant sufera de o forma ireversibila de infertilitate, care afecteaza 3-5% dintre femeile din intreaga lume, a indicat spitalul.
Specialistii de la Universitatea de Medicina din Gothenburg (Suedia) au fost primii din lume, in 2013, care au efectuat un transplant de uter cu succes, ceea ce a permis femeii respective sa dea nastere unui copil in septembrie 2014.
Echipa suedeza a realizat in total noua transplanturi de uter, care au avut drept rezultat cinci sarcini si patru nasteri, a indicat in luna noiembrie Cleveland Clinic.
Una dintre problemele acestei interventii o reprezinta respingerea transplantului in timpul sarcinii, aminteste AFP.
AGERPRES

starea pacientei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007130 (s)