News Flash:

Primul termen in dosarul Mineriadei: Incidente la sediul instantei

20 Februarie 2018
916 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri2

Luni, la prima infatisare la instanta in dosarul Mineriadei, au avut loc incidente, zeci de oameni, parti vatamate in dosar, strangandu-se in curtea instantei din cauza lipsei de spatiu din sala de judecata. Unui barbat i s-a facut rau.
Zeci de persoane, parti in dosar, au intrat in sala pentru prezenta, insa nu pot participa la sedinta din cauza lipsei de spatiu si a numarului mare de parti.

Unui barbat i s-a facut rau in timp ce astepta sa inceapa sedinta de judecata. La fata locului a ajuns o ambulanta pentru a ii acorda primul ajutor.
Virgil Magureanu, judecat in dosar, a fost huiduit la sosirea la instanta.

Dosarul este judecat de instanta suprema, insa sedinta s-a tinut la sediul Curtii Militare de Apel, pentru a nu fi blocata activitatea ICCJ.

Cauza este in camera preliminara, judecatorii urmand sa stabileasca daca instanta a fost sesizata in mod legal.

Procurorii militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat, in iunie 2017, cercetarile in dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” si au dispus trimiterea in judecata a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman si Virgil Magureanu fiind judecate.

Procurorii militari sustin ca exista probe potrivit carora acestia ar fi organizat si coordonat direct atacul impotriva populatiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin impuscare a patru oameni, ranirea prin impuscare a trei, vatamare integritatii fizice si psihice a 1.269 de oameni si privarea de libertate a alti 1.242.


virgil magureanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007045 (s)