News Flash:

Primul pod peste Bega din ultimii 50 de ani va fi proiectat de o firma austriaca

29 Iulie 2015
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
pod bega1
O firma din Viena va proiecta din temelii podul „Jiul” peste Bega, in zona centrala a Timisoarei, care se afla in prelungirea subpasajului feroviar cu acelasi nume, care va intra, si el, in lucrari de largire si reamenajare. 
Acesta este primul pod care va lega malurile Canalului Bega, construit in ultimele sapte decenii 
„Am semnat contractul de proiectare pentru construirea podului in zona Jiul, firma castigatoare este din Viena si se numeste VCE SRL si are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului este de circa 90.000 de lei fara TVA, termenul de elaborare a studiului de fezabilitate este de 120 de zile, iar termenul pentru proiectul tehnic este de 60 de zile. Podul va fi prevazut cu patru benzi de circulatie, cu piste de biciclete pe fiecare sens si trotuare care sa asigure fluenta circulatiei persoanelor. Vor exista si facilitati adaptate pentru persoanele cu handicap”, a declarat primarul Nicolae Robu, marti, intr-o conferinta de presa.
Edilul-sef a subliniat ca extinderea pasajului „Jiul” si construirea unui podului peste Bega in zona centrala a Timisoarei sunt proiecte prioritare pentru municipalitate in acest an, avand ca obiectiv fluidizarea traficului rutier pe axa nord-sud a orasului, estimandu-se ca lucrarea va fi gata in 2016, scrie ziuadevest.ro.
„Noi avem pe agenda largirea de la doua la patru benzi a trei subpasaje din municipiu si construirea a cinci poduri, in acest an urmand sa dam drumul la subpasajul si la podul „Jiul”. (...). Dupa ce vom avea toate cele cinci poduri noi, orasul va fi mult mai usor de parcurs in mai multe directii si nu vor mai fi probleme la traversarea Canalului Bega”, a completat primarul.
Edilul spune ca Timisoara are nevoie urgenta de cate un nou pod si in zonele Bobalna, si Solventul, precum si in aval si in amonte de actualul pod Decebal. 
Daca, inainte de 1900, Bega era traversata de peste 70 de poduri si podete, acum mai exista doar 11, doua dintre acestea nefunctionale.

viena bega timisoarei canalului bega
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008214 (s)