News Flash:

Primele semne ca o femeie a ramas insarcinata

5 Decembrie 2015
1819 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida3

Lipsa sau intarzierea menstruatieisani durerosi sau mariti, senzatie de obosealasau somnolenta, urinari frecvente, senzatie de balonare, greata sau voma.Acestea sunt doar cateva semne ca ai ramas insarcinata. Poti prevenicomplicatiile si poti fi sigura ca vei avea un copil sanatos prin controale medicale prenatale ( de cum ai aflat ca esti insarcinata). Femeile insarcinate merg la medic de obicei o data pe luna in timpul primelor 7 luni de sarcina, apoi de 2 ori pe luna, apoi o data de saptamana, cand se apropie nasterea.

In timpul acestor vizite, medicul poate urmari cresterea copilului tau, poate identifica orice problema aparuta si te poate sfatui cum sa ramai sanatoasa.

Prima vizita este cea mai lunga. Medicul iti va pune o serie de intrebari pentru a calcula data la care vei naste si daca exista riscuri in legatura cu sarcina. Intrebarile vor include data ultimei menstre, existenta unor sarcini anterioare, flosirea de medicamente sau alcool, expunerea la boli cu transmitere sexuala. Medicul iti va face un examen ginecologic complet.

Daca crezi ca ai putea fi insarcinata, fa-ti un test de sarcina. Un test de urina poate fi facut la 10-14 zile de la diparitia menstrei. Majoritatea testelor de urina si de sange pot fi facute chiar mai devreme, la data la care ar trebui sa apara menstruatia. Un medic poate comfirma sarcina printr-un examen medical. Acum in farmacii se gasesc teste de sarcina pe care le poti face chiar la tine acasa. 

Iata simptomele sarcinii

Sani moi si plini

Sanii femeilor insarcinate devin mai mari si mai plini, iar schimbarea este vizibila intr-o saptamana sau doua dupa conceptie. Nivelurile de estrogen si progesteron sunt atat de mari incat cauzeaza retentia de lichide la nivelul sanilor, ceea ce ii face mai moi si mai grei, precum si mai sensibili.

Usoara sangerare vaginala

O astfel de sangerare deruta adesea femeile, deoarece pare ca o menstruatie usoara. In ciuda contactului sexual neprotejat, femeile cred ca au menstruatie si ignora faptul ca pot fi insarcinate. Sangerarea indica fixarea ovulului fertilizat pe peretele vaginului in 6 pana la 12 zile de la conceptie.

Daca sangerezi in mod neasteptat, trebuie sa mergi sa-ti consulti medicul, in special in caz de sarcina. Medicul va lua in considerare trei posibile complicatii: avort spontan, sarcina ectopica si anumite tipuri de infectie.

Oboseala

Sarcina poate provoca un mare stres corpului tau. Temperatura si rata crescuta a inimii fac corpul sa lucreze mai greu. Acesta lucru determina, de asemenea, un dezechilibru hormonal si, in consecinta, apare oboseala. Este important sa bei multa apa pentru a echilibra tensiunea arteriala. O dieta sanatoasa ce contine multe vitamine te va ajuta sa te adaptezi la confuzia din corpul tau in primele saptamani de sarcina.

Schimbari de stare, moleseala, crampe si dureri de spate

Aceste semne sunt cauzate de hormoni. Ele pot fi usor confundate cu sindromul premenstrual.

Ameteli si lesin

Progesteronul determina o crestere a temperaturii corpului care dilata, prin urmare, venele si face sa scada tensiunea arteriala. In plus, ii ia mai mult corpului sa pompeze sangele din pantece inapoi in cap cand stai in picioare. Ameteala poate fi si rezultatul scaderii tensiunii arteriale. Din acest motiv, femeile insarcinate ar trebuie sa consume numai alimente sanatoase, sa se ridice lent si, din nou, sa bea multa apa.

Dureri de cap

Femeile au mai multe dureri de cap mai degraba la inceputul sarcinii decat in etapele ulterioare. Ca cele mai multe alte simptome, acestea sunt cauzate de progesteron. Poti suferi de dureri de cap si daca esti deshidratata sau suferi de anemie.


sani durerosi voma complicatiile prima vizita diparitia menstrei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005009 (s)