News Flash:

Primele proiecte pentru Turnul de Apa din Iosefin

3 Mai 2014
745 Vizualizari | 0 Comentarii
Turnul de Apă din cartierul Iosefin al Timişoarei ar trebui să aibă un lift exterior şi o terasă extinsă pentru a găzdui pe viitor, în condiţii corespunzătoare, un restaurant sau o cafenea, crede viceprimarul Traian Stoia. Edilul a discutat cu un arhitect care i-a prezentat un proiect pentru turn, în urma unei întalniri intermediate de Sanda Greblă, consiliera primarului Nicolae Robu. Autorităţile caută investitori interesaţi pentru a exploata şi reamenaja monumentul. Despre punerea în valoare a Turnului de Apă de pe strada Gheorghe Bariţiu se discută încă de la instalarea noii administraţii, din 2012, şi chiar de dinainte, dar pană acum nu s-a concretizat nimic. Acum, viceprimarul Traian Stoia spune că a văzut un proiect interesant.
„Am primit un telefon prin care domnișoara Sanda Greblă îmi propunea o întalnire cu un domn arhitect care și-a făcut o lucrare cu Turnul de Apă de pe Barițiu (…) Un absolvent de Arhitectură a venit la mine şi mi-a prezentat un proiect. Urmează să discutăm dacă pune la dispoziţie proiectul gratuit. Noi mai lucrăm cu o firmă privată la o schiţă de proiect, apoi alegem o variantă, iar în perioada imediat următoare îl vom scoate la licitaţie, după ce se vor pronunța specialiștii din primărie vizavi de realizarea finală. Facem un obiectiv turistic, restaurant, cafe-bar şi ce mai încape acolo, o să vedem cand e gata proiectul…”, a explicat Stoia.
Viceprimarul spune că în proiectul pe care l-a văzut este prevăzut un lift interior, dar după părerea sa la Turnul de Apă ar trebui să existe un lift exterior. De asemenea, se doreşte realizarea unei terase extinse în exterior. „In proiect este un lift interior, dar cred că ar trebui să facă obiectul unei analize. Din punctul meu de vedere, trebuie să fie un lift panoramic, exterior, pentru că spațiul este și așa limitat în interior. In spațiul cel mai generos din turn trebuie făcut un restaurant. După părerea mea, trebuie studiată puțin posibilitatea de a extinde în exterior terasa respectivă cu cel puțin 2 metri, dar asta implică și niște studii de rezistenţă. Sperăm să putem scoate în cursul lunii mai la licitație proiectul. Am convenit cu domnul arhitect că vom relua discuțiile imediat după 1 mai, ca să vedem și care sunt pretențiile dansului vizavi de coordonarea executării a ceea ce dorim noi să apăra în acest monument istoric”, a mai declarat Stoia.
Lucrările ar urma să fie realizate de investitorii care se vor arăta dornici să intre într-un parteneriat cu primăria şi să exploateze acest obiectiv. Modalitatea urmează să fie stabilită, dar Turnul de Apă va fi probabil închiriat în anumite condiţii. Tion.ro

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0754 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012167 (s)