News Flash:

Primele posibile semne ale cancerului

9 Iulie 2018
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer stomac

Daca avem aceste simptome vreme indelungata sau ele s-au inrautatit, este cazul sa mergem la un consult de specialitate, potrivit cancer.org. Despre ce simptome este vorba insa? Pierderea inexplicabila in greutate. Cele mai multe persoane care au cancer ajung sa piarda in greutate, la un moment dat. O pierdere in greutate mai mare de 5 kilograme sau mai mult din motive inexplicabile poate fi semn de cancer. Se intampla cel mai adesea in cazul cancerului de pancreas, de stomac, de esofag sau de plamani. Febra. Febra este des intalnita in cazul pacientilor cu cancer, dar de cele mai multe ori dupa ce boala s-a raspandit in corp. Aproape toate persoanele cu cancer experimenteaza acest simptom, in special daca boala sau tratamentul a afectat si sistemul imunitar, din care cauza organismul face fata mai greu infectiilor. Sunt mai putine cazurile in care febra este un semn precoce care anunta cancerul, asa cum se intampla in cazul caccerelor de sange - leucemii si limfoame.

Oboseala. Oboseala extrema care nu trece oricat te-ai odihni poate fi un simptom important al cancerului care se dezvolta. Insa, oboseala poate fi prezenta si in cazuri precoce ale leucemiilor, in unele cancere de colon sau de stomac, cancere care produc pierderi de sange care nu sunt evidente. Durerea. Cancerele osoase sau testiculare sunt insotite inca din stagiile incipiente de durere. O durere de cap care nu trece indiferent de tratamentul administrat poate anunta o tumora la creier. Durerea de spate poate fi un semn al cancerelor de colon, rect sau de ovar. Cel mai adesea, durerea apare atunci cand cancerul a metastazat, adica s-a raspandit in organism. Modificarea culorii pielii. Nu doar cancerul de piele, ci si alte tipuri de cancere produc coloratii ale pielii – hiperpigmentare; colorare in galben a pielii si a ochilor; eriteme; crestere excesiva a parului. Semne certe de cancer. Modificari intervenite in functionarea sistemului digestiv, constipatie sau diaree pe termen lung pot fi semne de cancer de colon. Durere la urinare, sange prezent in urina sau necesitatea de a merge des la toaleta pot avea legatura cu un cancer de vezica sau de prostata.

Ranile care nu se vindeca. Cancerul de piele poate avea aspectul unor rani care nu se inchid. O rana in gura poate fi semnul unui cancer oral mai frecvent in randul fumatorilor, a celor care mesteca tutun sau consuma alcool. Ranile la nivelul vaginului sau al penisului pot fi semne ale unor cancere incipiente, astfel ca trebuie consultat de urgenta un medic specialist. Sangerari si secretii neobisnuite. Sangerarile neobisnuite pot fi semne atat in cancerul in faza incipienta, cat si in cancerul in faza avansata. Tusea cu sange anunta un cancer de plamani, in timp ce sangele in scaun un cancer de colon sau de rect. Cancerul cervical si de endometru produc sangerari anormale la nivelul vaginului, in timp ce prezenta sangelui in urina este legata de cancerul de rinichi si de vezica. O sangerare la nivelul areolei mamare poate indica prezenta cancerului mamar. Noduli. Multe cancere pot fi simtite prin piele – cele de san, de testicule, astfel ca orice nodul perceput la palpare trebuie sa ne trimita degraba la medic pentru investigatii. Tusea care nu mai trece sau vocea ragusita sunt alte semne care pot anunta un cancer de plamani sau localizat la nivelul laringelui sau al glandei tiroide. sursa: adevarul.ro


cancer ranile cancerul piele oboseala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005010 (s)