News Flash:

PRIMELE NUME DIN TENIS implicate in uriasul scandal al pariurilor. Sunt jucatori celebri din Argentina, Austria, Italia

22 Ianuarie 2016
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
tenis2
Vineri dimineata, presa britanica a dezvaluit primele nume din scandalul meciurilor de tenis trucate, lansat luni de BBC. Iata detalii. 
Incepe-ti propria afacere! Ia un imprumut saptamanal sau lunar cu sume intre 500 si 10.000 de lei!
Informatii noi, aduse de SportsMail, afirma ca de-a lungul timpului s-au trucat cel putin patru partide de la Wimbledon. Intr-una din ele, in 2006, Richard Bloomfield, la acea vreme in varsta de 23 de ani si clasat pe locul 259 mondial, l-a invins pe argentinianul Carlos Berlocq, locul 89 ATP, in trei seturi, in primul tur al competitiei. Pe acel meci s-a realizat un pariu la agentia online Betfair in valoare de 340.000 de lire sterline. A fost singura victorie a lui Bloomfield, in toata cariera sa, la Wimbledon.
Bloomfield a castigat un an mai tarziu un meci la Newport, Rhode Island, contra belgianului Christophe Rochus. Partida a atras tot la Betfair pariuri in valoare totala de aproximativ 1 milion de dire sterline.
Acum in varsta de 32 de ani, Bloomfield a negat orice implicare si a spus ca nimeni, niciodata, nu i-a spus ca acel meci este banuit a fi fost trucat.
Un al doilea meci de la Wimbledon anchetat este cel dintre Filippo Volandri si Potito Starace, din 2008. Al treilea meci este unul din 2005, intre Volandri si Wayne Arthurs, iar al patrulea meci este unul din 2009, intre austriacul Jurgen Melzer, la acel moment locul 8 in lume, si americanul Wayne Odesnik, care a reusit un loc 77 in cea mai buna clasare a carierei.
Cifrele scandalului
16 - jucatori sunt banuiti a fi trucat meciuri prin infrangeri repetate. Sume mari de bani s-au pariat pe acele meciuri, mizand pe infrangerile lor.
26.000 - de meciuri sunt banuite a fi fost trucate si sunt examinate. 
35.000 - de lire sterline au fost oferite jucatorilor pentru a pierde meciuri pe care urma sa se parieze. 
70 - de jucatori apar pe 9 liste cu meciuri ce se banuiesc a fi fost trucate, toti fiind in timp semnalati autoritatilor din tenis, fara sa se ia vreo masura.

carlos berlocq christophe rochus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006667 (s)