News Flash:

Primele declaratii ale procuror-sef interimar al DNA, Anca Jurma, dupa revocarea lui Kovesi: Acordam o prioritate absoluta respectarii normelor procedurale si drepturilor cetateanului

12 Iulie 2018
787 Vizualizari | 0 Comentarii
dna

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-sef interimar al DNA a avut loc la sediul DNA in prezenta procurorului general Augustin Lazar.
Anca Jurma, cea care a fost delegata pentru 6 luni de procurorul general sa conduca interimar DNA, si-a preluat, joi, mandatul, precizand ca va acorda o prioritate absoluta respectarii normelor procedurale, standardelor europene si internationale si drepturilor fundamentale ale cetateanului.

"DNA este atat o parte a sistemului judiciar romanesc cat si o autoritate nationala anticoruptie in sensul Conventiei ONU impotriva coruptiei, prin urmare Directia are o raspundere majora in indeplinirea mandatului pe care legea i-l confera si anume combaterea coruptiei la nivel inalt. In acest sens, DNA va trebui sa ramana in continuare o institutie puternica, independenta si relevanta, atat timp cat Romania inca se confrunta cu fenomenul coruptiei. In ceea ce ma priveste, ma voi stradui, pe cat imi va sta in putinta, sa asigur un interimat echilibrat, sa continuam impreuna cu colegii din DNA munca pe care aceasta institutie a inceput-o acum 15 ani. Acordam o prioritate absoluta respectarii normelor procedurale, standardelor europene si internationale si drepturilor fundamentale ale cetateanului" , a declarat Anca Jurma, dupa ce si-a preluat mandatul interimar la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie.

"In Romania, lupta anticoruptie va continua cu fermitate. Aplicarea legislatiei anticoruptie se va efectua in continuare, in conformitate cu normele si standardele internationale de eficacitate si de aparare a drepturilor fundamentale. DNA va apela la resursele pe care le are, resurse umane de expertiza profesionala care au facut din aceasta directie una dintre institutiile cunoscute pe plan european ca fiind furnizoare de expertiza in domeniu. Anca Jurma este tocmai persoana potrivita care ne indica noua ca aceasta institutie are resurse pe profilul necesar in momentul oportun pentru a le putea valorifica in continuare", a declarat Augustin Lazar.

La declaratiile de presa de dupa ceremonia de predare a mandatului nu a fost prezent si fostul procuror-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Anca Jurma a fost delegata de catre procurorul general al Romaniei sa conduca interimar Directia Nationala Anticoruptie pentru o perioada de 6 luni, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruta Kovesi de la sefia institutiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006513 (s)