News Flash:

Primarul Robu, reactie dura la adresa salariatilor de la Fisc

26 Octombrie 2015
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu21
Primarul Nicolae Robu a declarat intr-o conferinta de presa, ca este nemultumit de faptul ca salariatii Directiei Fiscale a Primariei Timisoara ar fi "pus presiune" asupra sa si a Consiliului Local, pentru a li se majora salariile. 
"Sunt suparat (pe cei de la Directia Fiscala, n.red.), pentru ca au pus o presiune asupra Consiliului Local si asupra mea, pentru a li se majora salariile, in conditiile in care ei aveau salariile sensibil mai mari decat orice alta categorie din Primaria Timisoara, care fac munci comparabile", a afirmat Robu.
Primarul spune ca el nu doreste sa creeze "precedente periculoase de majorari de salarii prin presiune politica", cu atat mai mult cu cat, sustine Robu, salariatii Directiei Fiscale "nici nu indeplineau conditiile de majorare". "Am asistat la o mascarada de Consiliu Local, cand s-a dorit ca, prin presiune politica, sa fac o ilegalitate", a afirmat, in context, edilul, potrivit ziuadevest.ro.
El a precizat ca salariul mediu brut de la Fisc este de 4.192 de lei lunar.
"Domnul Adrian Bodo (seful Directiei Fiscale a Primariei Timisoara, n.red.) vine si spune, cand imi cere majorarea salariilor, ca de fapt are un disponibil; il mareste fata de cat este in realitate, ca sa indeplineasca conditia legala, dar se contrazice, pentru ca daca impartim suma (prezentata de Bodo, n.red) la 155 de angajati, cota este alta. Si atunci, ei se revolta ca nu vreau sa le maresc salariile si ma ameninta pe mine cu plangeri penale', a explicat primarul.
In opinia primarului, gestul lui Adrian Bodo este un act de indisciplina care trebuie sanctionat.
Pe de alta parte, Robu este suparat pe Administratia Fiscala a Primariei Timisoara si pentru faptul ca a trimis circa 80 000 de scrisori cetatenilor care au restante la plata impozitului, inclusiv pentru sume derizorii.
"Am inteles si ca scrisorile erau formulate in termeni nerespectuosi fata de cetateni. Unii cetateni se plang ca stau la cozi sa-si plateasca darile, datorita proastei organizari din Directia Fiscala, iar ei vor majorare de salarii. Nu le ajunge ca ei castiga, oricum, mai mult decat oricare angajat din orice structura a primariei. E o limita in toate", a conchis Nicolae Robu.

consiliului local
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012390 (s)