News Flash:

Primarul Robu propune unificarea Timisoarei cu toate comunele limitrofe

13 Mai 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, vine cu o noua idee: aceea ca municipiul sa fuzioneze cu toate comunele din jurul sau, pentru dezvoltarea intr-un concept unitar, ca o adevarata metropola. Localitatile periurbane ar trebui sa devina un fel de arondismente ale Timisoarei, in viziunea sa. Edilul a lansat ideea in spatiul public fara sa se consulte cu primarii de comune… Cere si o lege speciala pentru un astfel de proiect pilot!
Primarul Nicolae Robu si-a prezentat marti planurile cu privire la crearea acestei mari aglomerari urbane, scrie tion.ro.
„Cred ca a sosit vremea unificarii intre Timisoara si toate comunele adiacente, pentru crearea unei aglomerari urbane, a unei metropole care sa se poata dezvolta intr-un concept unitar. Situatia actuala nu cred ca e bine sa continue pentru ca, peste timp, se va ajunge sa se traga ponoasele in urma faptului ca fiecare dintre aceste unitati administrativ-teritoriale se dezvolta fara sa tina cont de proiectele vecinilor. Cred ca este nevoie de un masterplan care sa cuprinda si Timisoara si toate comunele adiacente”, a declarat Robu.
Care sunt localitatile care ar urma sa se regaseasca in aceasta noua structura alaturi de Timisoara? Ar fi Dumbravita, Sanandrei, Sacalaz, Dudestii Noi, Sag, Giroc, Mosnita Noua, Sanmihaiu Roman, Ghiroda etc.
„Intr-o prima instanta tot ce este vecin cu Timisoara acum. Sigur ca nu exclud o abordare si mai larga. Primul gand este ca aceasta structura sa se creeze cu Timisoara si toate comunele care au granita cu Timisoara”, a adaugat Robu.

robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006077 (s)