News Flash:

Primarul Robu, in razboi cu ciorile! Edilul ofera recompensa celor care reusesc sa alunge pasarile din oras

10 Decembrie 2015
1328 Vizualizari | 1 Comentarii
nicolae robu21
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, declara ca nu gaseste solutii pentru alungarea porumbeilor si a ciorilor din oras, care murdaresc foarte mult, spunand ca aparatele cu ultrasunete amplasate nu au efecte pentru ca pasarile sunt "surde", adaugand ca va da un premiu celui care gaseste rezolvarea.
Robu a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca ”probabil porumbeii sunt surzi la ultrasunete” si ca aceste pasari produc pagube foarte mari, deoarece murdaresc multe zone, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Probabil ca sunt porumbei surzi la ultrasunete. Cine are reteta sa vina cu ea si va primi si un premiu. Cu aceasta problema s-au confruntat si altii si au recurs la solutii radicale. Ne place sa ii vedem (porumbeii - n.r.), dar ei produc stricaciuni foarte mari”, a spus Nicolae Robu.
Nici in privinta ciorilor autoritatile din Timisoara nu au gasit solutii.
Nicolae Robu spune ca in continuare sunt distruse cuiburile acestor pasari, insa ciorile isi fac altele.
”Nu a fost nimeni in stare sa dea o solutie cu efecte radicale. Continuam sa distrugem cuiburile ciorilor, dar ele le fac la loc. Exista o idee care e greu de pus in practica, si anume sa punem plase, dar asta presupune investitii: stalpi mai mari decat copacii. Pana acum am obtinut rezultate prin simulatoare de pasari de prada, aparate de ultrasunete, distrugeri de cuiburi, dar noi nu am gasit solutii definitive”, a afirmat Robu.
In toamna anului 2013, primarul Nicolae Robu spunea ca este in cautarea unor solutii pentru a alunga ciorile din centrul orasului, care si-au facut cuiburi in parcul din spatele Catedralei Mitropolitane. El anunta ca in parcul Catedralei Mitropolitane din centrul orasului vor fi amplasate boxe din care se vor auzi impuscaturi pentru alungarea ciorilor, insa vanatorii sustineau ca aceste sunete nu vor face decat sa sperie pe moment pasarile, care apoi se vor intoarce. Vanatorii ii sugerau sa instaleze plase care sa nu le permita ciorilor sa ajunga la cuiburi, insa primarul declara ca sunt inestetice. Pe de alta parte, Robu se plangea ca i s-a sugerat inclusiv sa cumpere anticonceptionale pentru ciori, care sa le fie date pasarilor prin hrana.
In cele din urma, primarul a ales ca muncitorii Primariei sa dea jos, din cand in cand, cuiburile ciorilor, si sa amplaseze aparate care imita sunetele de pasari rapitoare.

robu nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008693 (s)