News Flash:

Primarul Robu ii cere premierului emiterea unei Ordonante privind finantarea sportului de catre administratiile locale

8 Septembrie 2016
982 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3 1
 Primarul Nicolae Robu i-a trimis, marti, o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos, in care remarca 'declinul continuu' al sportului romanesc, cauzat de lipsa de finantare din partea structurilor centrale, si ii cere emiterea unei Ordonante care sa le permita autoritatilor locale sa finanteze sporturile. 
'Declinul continuu, deja de multi ani, al sportului romanesc este un lucru prea bine cunoscut. Daca altadata, marile competitii la nivel continental sau mondial erau pentru noi, romanii, prilej de bucurie si mandrie, in ultimii ani ele au ajuns sa fie noi motive de mahnire si, uneori, chiar de rusine. De emotia inegalabila a intonarii imnului nostru national si arborarii tricolorului la cele mai inalte cote am ajuns sa mai avem parte doar cu totul si cu totul izolat. Este ciudat cum putem noi, romanii, de la oficiali la simpli cetateni, sa avem pretentia de a fi cei mai buni din lume sau printre cei mai buni, bazat doar pe gloria inaintasilor (...)', arata Nicolae Robu, in scrisoarea remisa AGERPRES. 
Edilul remarca faptul ca, pentru ca un popor sa poata face performanta sportiva, trebuie sa aiba o cultura a sportului, o infrastructura adecvata pentru sport si programe cadru in care sportul sa poata fi practicat cu succes, atat la nivel de performanta, cat si la nivel de masa, pe toata paleta de varste, incepand cu cele mai fragede. 
Nicolae Robu puncteaza ca, pentru performantele sportive, cu totii asteapta sustinere financiara de la guvernele care au intotdeauna liste cu alte prioritati. "Iar mediul economic privat se implica mult prea putin in finantarea sportului, cu rare exceptii, ele (firmele, n.r.) avand ca ratiune esentiala producerea de profit, iar in sport, exceptand fotbalul de top - la care este imposibil de ajuns fara investitii uriase prealabile -, neputandu-se face profit. (...). Organizatiile nonprofit, de asemenea, nu au cum sa-si constituie venituri suficiente pentru a face fata cheltuielilor cerute de sportul de performanta, mai ales in sporturile costisitoare, cum sunt cele de echipa, de fapt cele mai agreate de public: fotbalul, rugby-ul, baschetul si handbalul", spune Robu. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006268 (s)