News Flash:

Primarul Robu critica proiectul Michelangelo 1

23 Aprilie 2014
701 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a criticat marţi, într-o conferinţă de presă, proiectul pasajului subteran Michelangelo 1, aflat aproape de finalizare, susţinând că personal 'ar fi făcut altfel', însă problemele nu se vor putea remedia decât printr-un alt proiect. 

Fiind amplasat într-unul dintre cele mai aglomerate noduri rutiere ale oraşului, proiectul nu prevede şi un spaţiu destinat pietonilor, astfel că aceştia pot fi expuşi uşor accidentelor, întrucât nu le rămâne alternativa de traversare decât suprateran, printre maşini.

'Eu aş fi făcut cu totul altfel, dar acum nu mai putem. Aş fi făcut trecere pietonală printr-un alt tunel, lângă subpasajul auto actual, pe lângă maşini. Un pasaj subteran pietonal era simplu ca bună-ziua. O să-l facem altă dată. Avem deja un perete făcut, al subpasajului rutier, mai trebuia făcut un 'L', planşeu şi peretele vertical, cu o lăţime de 2-3 metri. Era o investiţie care nu costa foarte mult şi nu mai aveam probleme, iar studenţii puteau să vină pe traseul acesta şi atunci aveam fluenţă şi pe străzile adiacente. Nu mai aveam treceri de pietoni la Liceul de Muzică, dar nu renunţ la idee şi se va face şi acesta', a afirmat Robu.

Proiectul Podului Michelangelo 1 leagă campusul universitar de centrul Timişoarei şi presupune o investiţie de 70 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de 98%, iar cea a Primăriei Timişoara este de 2%. Lucrarea se va finaliza în septembrie, dar este deja dat în folosinţă parţial. Lungimea totală a pasajului este de 885 de metri.
Proiectul Michelangelo 2 pe care l-ar vrea Robu ar costa 37 de milioane de lei, cu aceeaşi susţinere şi presupune creşterea numărului de benzi, dar şi construirea unui tunel subteran pietonal în zona Liceului de Muzică 'Ion Vidu' şi a Cantinei Studenţeşti, permiţând fluidizarea traficului rutier.

'Sperăm să fie aprobată finanţarea în timp util (...). Ambele lucrări sunt cu finanţare pe Programul Operaţional Regional (POR); pentru Timişoara există pe acest program o sumă de 72 de milioane de euro şi vrem să o accesăm din plin şi să o absorbim' a subliniat Nicolae Robu.

Podul Michelangelo a fost construit în anul 1970, odată cu noua sistematizare a oraşului, fiind cel mai larg, dar şi cel mai tranzitat, deoarece realizează şi legătura Spitalului Judeţean cu partea de nord a oraşului. AGERPRES

michelangelo 1 robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012176 (s)