News Flash:

Primarul Robu cere paza la pasajul Michelangelo. "Se fura!"

18 Aprilie 2015
1912 Vizualizari | 2 Comentarii
Oficialii Primariei Timisoara spun ca pasajul Michelangelo trebuie sa fie pazit de politisti locali pentru ca pe santierul respectiv au existat probleme.
„De acolo s-au furat la inceput pompe, s-au taiat cabluri, si evident ca noi suntem oameni responsabili, trebuie sa luam masuri sa nu se mai intample asa ceva. Pe de alta parte, santierele isi au regulile lor si nu trebuie sa patrunda persoane neautorizate. Nu poate patrunde nimeni. Politia Locala pazeste, opreste si accesul, ca nu are nimeni ce sa caute acolo”, a explicat, vineri, primarul Nicolae Robu.
Intrebat daca executantii nu ar trebui sa se ocupe ei de asigurarea pazei pe acest santier, Robu a replicat, vizibil iritat de subiect, ca primaria nu isi asuma riscul sa nu termine in bune conditii lucrarile la pasajul Michelangelo din cauza unor eventuale furturi si distrugeri.
„Responsabilitatea pentru acest santier este una uriasa si noi am considerat ca la ceea ce avem in oras ca si fauna se impune si o astfel de masura. Dumneavoastra puteti sa o criticati, timisorenii vor aprecia pana la urma”, a adaugat edilul.
In ceea ce priveste anumite probleme care ar fi aparut la pasajul rutier, Robu a explicat ca intr-adevar a inceput sa iasa apa in subteran pe unele portiuni, dar edilul spune ca era de asteptat asta si ca este doar temporar, scrie tion.ro.
„Ceea ce a aparut specialistii stiau ca o sa apara, dar nu stiau locul (…) Tehnologia de realizare a peretilor verticali a fost aceea a peretilor mulati. La imbinarea dintre diversele tronsoane pe care s-a turnat betonul, desi se folosesc anumite ingrediente speciale, anumiti aditivi… nu iese nimic perfect si atunci la imbinarea cu fundatia, cu radierul, sunt portiuni unde nu este o etanseitate perfecta, panza freatica e sus, presiunea e importanta si sunt diverse surse… mai vine apa. Asta nu se poate stii inainte. Cu ocazia realizarii constructiei se mai vad anumite efecte… adica usoare prelingeri. Impotriva acestor efecte exista remedii. Exista solutii, nu sunt probleme atata tot ca ne-a prins iarna”, a explicat primarul, care a dat asigurari ca, odata terminata hidroizolatia, nu vor mai aparea probleme.
Cand va fi dat in folosinta noul pasaj Michelangelo? Reprezentantii primariei asteapta in continuare vremea buna, afirmand ca inca nu se poate lucra acolo.
„Ce a mai ramas de facut e putin, dar necesita ca temperaturile sa fie peste 5 grade Celsius si ziua si noaptea. In momentul in care vor fi aceste conditii, vom putea da drumul la lucrari. Asta-i situatia, nu putem sa lucram cu natura… Retetele tehnologice care au fost stabilite de specialisti necesita asta. Aplicarea acelei folii hidroizolatoare necesita peste 5 grade Celsius. Probabil ca de luni intr-o saptamana voi putea da ordinul de incepere a lucrarilor”, a mai declarat Robu.

politisti locali robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005044 (s)