News Flash:

Primarul Nicolae Robu vrea o lege pentru a reglementa poluarea olfactiva

6 Octombrie 2014
644 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu
Dupa ce a amenintat cu inchiderea de fabrici si a anuntat taxe uriase pentru poluatori, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, vrea acum o lege prin care sa se reglementeze si in Romania poluarea olfactiva. Asta, dupa ce Robu a declarat ca Garda de Mediu a aplicat amenzi in cazul Azur, in urma reclamatiilor facute de el cu privire la mirosurile generate de activitatea producatorului de lacuri si vopsele si a verificarilor facute. Autoritatile de mediu l-au contrazis, afirmand ca nu s-au putut aplica sanctiuni pentru ca nu exista temei…
Primarul Nicolae Robu a recunoscut zilele trecute ca pana la urma nu s-au aplicat amenzi in cazul Azur, dupa cum a sustinut el, si asta pentru ca nu exista legislatie pe partea de miros: nu este reglementata poluarea olfactiva in Romania.
In plus, oficialii Garzii de Mediu au afirmat ca reprezentantii Azur au contractat totusi o firma acreditata international pentru a efectua masuratori, iar rezultatele s-au dovedit a fi in favoarea lor, scrie Tion.ro.
„Din punct de vedere al analizelor nu sunt probleme, s-au facut masuratori, pentru ca a fost o masura dispusa de noi, sunt mult sub limita de detectie. Nu s-au aplicat amenzi si nici nu se pot aplica fara probe concrete. Nu avem legislatie pentru miros. Exista metode de determinare a mirosului, dar in Romania nu. Nu avem cadru legal pentru a-i amenda. Calea Buziasului este sub monitorizare de multa vreme la noi. Ei pot sa faca analize pentru compusi organici volatili si sa iasa perfect. Pana acum s-au facut analize si nu au reiesit depasiri”, afirma comisarul-sef al Comisariatului Judetean Timis al Garzii Nationale de Mediu, Mariana Lorinczi.
Ulterior, Robu a explicat ca, intr-adevar, si lui i s-au prezentat date in acest sens.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1491 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045918 (s)