News Flash:

Primarul Nicolae Robu isi prezinta proiectele pe 2015

6 Ianuarie 2015
1362 Vizualizari | 0 Comentarii
Dupa o saptamana de relaxare in Dubai, primarul Nicolae Robu s-a intors la Timisoara cu chef de munca si convins ca nimic nu este imposibil, anuntand, luni, ce planuri are pentru 2015: inceperea lucrarilor la pasajul din Piata Victoriei si pasajul Popa Sapca, largirea strazilor Podeanu, Martirilor si Maresal Constantin Prezan, realizarea unui numar de 20 de terenuri de sport, a unui stadion cu 5.000 de locuri si a celebrei fantani cu jocuri de lumini pe Bega. Toate acestea, spune edilul-sef, cu bani de la bugetul local!
Intors luni la lucru dupa o saptamana de concediu in Dubai, primarul Nicolae Robu le-a prezentat subordonatilor, in sedinta operativa, planurile pe care le are pentru anul 2015. Edilul-sef a postat apoi lista de proiecte si pe Facebook, pentru a vedea reactiile timisorenilor.
„Astazi, dupa o saptamana petrecuta in Dubai - loc pe care, daca il vizitezi, iti scoti din vocabular, daca o ai - eu nu am avut-o niciodata! -, sintagma "imposibil de facut" -, am tinut prima sedinta operativa din 2015 (la sedintele operative participa primarul, viceprimarii, city-managerul, consilierii primarului si toti sefii de structuri organigramice de rangul 1). Dupa urarile de rigoare, le-am prezentat colegilor portofoliul cu cele mai importante 30 de proiecte cu finantare de la bugetul local pe care le avem de implementat in 2015”, a explicat Robu.
Primarul a enumerat, pentru inceput, 20 dintre aceste proiecte. Astfel, printre acestea se numara: amenajarea pasajului auto Piata Victoriei, realizarea unei parcari subterane in apropiere si reorganizarea circulatiei pe Inelul 1, largirea pasajului CF Popa Sapca, a strazii Popa Sapca si a bulevardului Antenei la patru benzi, construirea unui nou pod peste Bega in prelungirea strazii Jiul si largirea strazii Jiul la patru benzi, realizarea unei parcari supraetajate in spatele centrului comercial Bega, largirea la patru benzi a strazilor Maresal Constantin Prezan (Lidia – de la Calea Martirilor spre AEM), Dr. Aurel Paunescu-Podeanu si Calea Martirilor, reabilitarea strazilor Versului si Uranus.
Lista cuprinde si asfaltarea strazii Gavril Musicescu, lucrare inceputa de societatea Drumuri Municipale in primavara anului 2013 si care ar fi trebuit sa fie deja gata.
Printre proiectele anului 2015, edilul-sef al Timisoarei a mai enumerat realizarea unui numar de 20 de „terenuri multivalente”, de mini-fotbal, baschet si handbal, precum si a sistemului de spectacole de jocuri de apa, lumina si muzica pe Bega, celebra fantana arteziana pe care Robu viseaza sa o vada pe Bega inca de dinainte sa ajunga primar, si a unui nou stadion, cu 5.000 de locuri, in Campusul Sportiv CFR.
Pe lista primarului se mai regasesc de asemenea reabilitarea/ realizarea a 100 de kilometri de trotuare, construirea noului Campus Scolar Lenau, realizarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice pentru patru bazine de inot semiolimpice, precum si executia unuia dintre ele, reabilitarea Parcului Padurice Giroc, amenajarea unui spatiu verde in cartierul Lipovei, amenajarea spatiului dintre blocuri din zona Vasile Balmus – Maresal Constantin Prezan si construirea noului corp de cladire al Spitalului de Copii „Louis Turcanu”, lucrarea cofinantata de Guvern, scrie tion.ro.
Daca pe hartie sunt planuri marete, ramane de vazut cate dintre aceste proiecte vor deveni realitate in 2015 si cum s-ar putea gasi bani pentru toate la buget, pentru ca timisorenii aud despre multe dintre acestea de ani buni si vorbim despre sume considerabile.
Pe langa acestea, Robu precizeaza ca mai sunt in plan zeci si zeci de alte proiecte, plus cele finantate din fonduri europene care se afla in derulare si care trebuie finalizate pana la finele lunii iulie.

dubai nicolae robu timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005782 (s)