News Flash:

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, arestat preventiv in dosarul de coruptie

12 Decembrie 2014
658 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost arestat preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, cererea procurorilor, care l-au acuzat pe edil ca, in timp ce era in arest la domiciliu, a luat legatura cu o alta persoana cercetata in dosarul de coruptie.
Judecatorii au admis propunerea de arestare preventiva, dupa ce procurorii au descoperit ca primarul Tudor Pendiuc suna cunoscuti, in perioada arestului la domiciliu, si le cerea sa-i fie dati la telefon suspecti din dosarul sau, iar cand vorbea cu acestia li se adresa ca si cum ar fi discutat tot cu cei apelati initial.
In acelasi dosar, DNA a cerut inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu arestarea preventiva si pentru omul de afaceri Constantin Scarlat, reprezentant al SC CNCD SA, pentru ca "a incalcat obligatia stabilita de instanta de a nu parasi imobilul fara permisiunea organului judiciar", insa solicitarea anchetatorilor a fost respinsa de judecatorii Tribunalului Bucuresti.
In acest dosar, in 7 noiembrie, Tribunal Bucuresti a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului Tudor Pendiuc si a lui Constantin Scarlat. In urma contestatiei, Curtea de Apel Bucuresti a dispus, in 19 noiembrie, ca Pendiuc si Scarlat sa stea in arest la domiciliu. In timpul arestului la domiciliu, acestia trebuiau sa nu paraseasca locuintele fara permisiunea anchetatorilor, sa nu comunice cu ceilalti inculpati din dosar si cu martori, precum si sa se prezinte in fata procurorilor sau la instanta ori de cate ori sunt chemati.
Pendiuc este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata.
Potrivit procurorilor DNA, societatea de transport public local din Pitesti, SC Publitrans 2000 SA, detinuta in totalitate de Consiliul Local Pitesti, trebuia sa inlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, ce urmau sa fie achizitionate de Consiliul Local.
Primarul Tudor Pendiuc, folosindu-se de pretextul inexistentei fondurilor publice necesare achizitionarii celor 80 de autobuze, a facut demersuri pentru a fi incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre SC Publitrans 2000 SA si societatile CNCD SA si Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei).
Cele doua firme erau obligate sa detina in proprietate autobuzele, insa acestea au fost achizitionate in leasing, cu putin timp inainte de incheierea contractului. Mai mult, achitarea ratelor de leasing pentru aceste autobuze s-a facut din incasarile provenite ca urmare a contractului de asociere cu societatea de transport public local.
De asemenea, Pendiuc este acuzat ca a modificat documentatia de achizitie (fisa de date a asocierii, caietul de sarcini, contractul cadru) pentru desemnarea operatorului privat, pentru a fi atribuit contractul de asociere in participatiune societatilor CNCD si Girexim Universal si ca nu a desfiintat contractul, in conditiile in care asocierea de firme nu detinea autobuzele in proprietate.
Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din Romania. El a fost ales primar al municipiului Pitesti pentru prima data in anul 1992 si de atunci ocupa fara intrerupere aceasta functie, fiind reales de pitesteni la fiecare patru ani. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1002 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041179 (s)