News Flash:

Primarul Iasului si-a luat concediu

4 Mai 2015
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita dna1
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, nu a venit, luni, la serviciu, luandu-si o zi de concediu de odihna, in timp ce Adina Samson, sef de serviciu in institutie, si directorul tehnic, Dumitru Tomorug, ambii audiati in dosarul edilului, s-au prezentat la munca.
Purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, Sebastian Buraga, a declarat ca primarul Gheorghe Nichita si-a luat o zi de concediu de odihna si nu este prezent, luni, in institutie.
"Domnul primar si-a luat o zi de concediu de odihna. De maine (marti - n.r.) isi va relua prerogativele, astfel incat proiectele Iasiului sa fie continuate", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei iesene.
Prerogativele lui Nichita au fost preluate, pana la revenirea acestuia in Primarie, de catre Mihai Chirica, viceprimar al municipiului.
Intrebat daca Nichita ar intentiona sa isi dea demisia in urma scandalului in care este implicat, purtatorul de cuvant al municipalitatii a raspuns: "Nu am auzit de o posibila demisie".
Directorul tehnic al Primariei, Dumitru Tomorug, dar si Adina Samson, sefa Serviciului Managementul Calitatii din aceeasi institutie, cu care Nichita ar fi avut o relatie amoroasa, s-au prezentat, luni dimineata, la serviciu, ei venind la Primarie in jurul orei 8.00.
Procurorii DNA au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Alaturi de el, au fost retinuti directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

adina samson dumitru tomorug gheorghe nichita mihai chirica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006282 (s)