News Flash:

Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a fost retinut in dosarul finantarii ilegale a echipei de fotbal Petrolul

4 Martie 2015
1458 Vizualizari | 1 Comentarii
Iulian Badescu
Procurorii DNA au efectuat, marti dimineata, mai multe perchezitii la Ploiesti, intre care una la sediul Primariei si alta la locuinta edilului Iulian Badescu (PSD), intr-un dosar vizand modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, afirma surse judiciare. Iulian Badescu a fost retinut de procurori dupa sapte ore de audieri. Primarul a ajuns, marti seara, la spital dupa ce i s-a facut rau, la scurt timp dupa retinere.

UPDATE: Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, internat sub paza la Spitalul Judetean de Urgenta
Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, caruia i s-a facut rau in timp ce era transportat catre arestul Politiei Judetene Prahova, a ramas internat, sub paza, la sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, el avand hipertensiune arteriala si glicemia crescuta.
Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, Iulian Badescu a ramas internat, sub paza, la sectia de cardiologie a unitatii sanitare, el avand hipertensiune arteriala si glicemia crescuta.
De altfel, acestea au fost simptomele pe care le prezenta si atunci cand a ajuns la Spitalul Municipal Campina. Medicii de la Campina l-au stabilizat, dar, avand in vedere faptul ca este un bolnav cronic si ca nu existau specialisti de garda care sa poata asigura asistenta necesara peste noapte, au decis transferul la spitalul din Ploiesti, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse din cadrul Spitalului din Campina.
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu (PSD), a ajuns la spital, marti seara, la scurt timp dupa ce a fost retinut, dupa ce i s-a facut rau in timp ce era dus spre arestul Politiei Judetene Prahova, situat in municipiul Campina.
UPDATE: Primarul Ploiestiului, la spital dupa ce i s-a facut rau, la scurt timp dupa ce a fost retinut
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu (PSD), a ajuns la spital, marti seara, la scurt timp dupa ce a fost retinut, initial el fiind dus la spitalul din Campina si ulterior transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care este diabetic si dependent de insulina.
Potrivit unor surse judiciare, lui Iulian Badescu i s-a facut rau in timp ce era dus spre arestul Politiei Judetene Prahova, situat in municipiul Campina, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Initial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, iar dupa investigatii medicii de aici au decis sa il transfere la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, in conditiile in care Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.
Marti seara, Iulian Badescu se afla la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, iar medicii nu au decis deocamdata internarea sa.
UPDTAE: Primarul Ploiestiului a fost retinut de procurori, dupa sapte ore de audieri
Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu, a fost scos cu catuse de la DNA Ploiesti, dupa aproximativ sapte ore de audieri, si dus in arestul Politiei Prahova, la iesirea din DNA el negand orice implicare si toate acuzatiile legate de o mita pe care ar fi luat-o din banii alocati echipei Petrolul.
La iesirea de la DNA, primarul Iulian Badescu a spus ca este nevinovat si a respins toate acuzatiile care i se aduc de catre procurori.
"Zice ca am negociat cu el (cu Daniel Capra - n.r) atunci cand nici nu era in Consiliul de Administratie. Acum nu inteleg de ce DNA nu priveste lucrurile in ansamblu. Nu e nicio dovada, ci numai un denunt al domniei sale, corelat cu o pretinsa acuzatie de abuz in serviciu. In luna august, nu stiu cand, a zis (Daniel Capra - n.r.) ca mi-a dat ceva, dupa ce a negociat in ianuarie si februarie cu mine, lucru total fals. Sper ca instanta sa-si spuna cuvantul", a declarat Iulian Badescu.
Acesta a mai spus, la iesirea din sediul DNA Ploiesti: ”Asta e tara in care traim”.
Intre timp, a iesit din sediul DNA Ploiesti secretara primariei, Oana Iacob, si ea audiata ca suspect in acelasi dosar.
La ora transmiterii acestei stiri, se mai afla la audieri Iulia Alexandru, jurist in cadrul Primariei Ploiesti, secretara primariei, Oana Iacob, parasind sediul DNA fara a face nicio declaratie.
UPDATE Secretara Primariei Ploiesti si una dintre juristele institutiei, aduse la DNA pentru audieri
Secretara Primariei municipiului Ploiesti, Oana Iacob, a fost adusa, marti, alaturi de una dintre juristele institutiei, Iulia Alexandru, la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi audiata in dosarul finantarii echipei Petrolul, ea spunand ca are calitatea de suspect si ca actele semnate de ea sunt legale.
La intrarea in sediul DNA Ploiesti, Oana Iacob a declarat ca are calitatea de suspect in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Intrebata fiind daca actele pe care le-a semnat in calitatea pe care o detine in Primaria Ploiesti sunt legale, secretara Oana Iacob a raspuns: "Absolut".
Ea a adaugat ca nu ea este cea care aloca bani, ci Consiliul Local al municipiului Ploiesti.
Iulia Alexandru, una dintre juristele institutiei, care va fi audiata la DNA Ploiesti, nu a facut declaratii inaintea intrarii in sediul institutiei.
La ora transmiterii acestei stiri, cele doua femei se afla la DNA Ploiesti pentru a fi audiate in acelasi dosar in care este audiat si primarul din Ploiesti, social-democratul Iulian Badescu, ajuns la DNA mai bine de o ora in urma.
UPDATE Badescu: Probabil ca domnul Capra a fost presat sau sfatuit din arest sa dea o declaratie contra mea
Primarul din Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), a declarat, marti, inainte sa intre la audieri la DNA Ploiesti, ca acuzatiile din dosarul finantarii echipei Petrolul Ploiesti i se par aberante si ca, probabil, "domnul Capra a fost presat sau sfatuit, din arest, sa dea declaratii impotriva sa.
Primarul Iulian Badescu (PSD) a fost adus, marti, in jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local.
Badescu, a carui locuinta a fost perchezitionata marti dimineata, a fost adus cu o masina a DNA, iar la intrarea in sediul institutiei edilul a catalogat drept "o aberatie" acuzatiile care i se aduc, si anume trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita.
MEDIAFAX.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011083 (s)