News Flash:

Primarul din Deta – in conflict de interese administrativ si penal

30 Aprilie 2015
1366 Vizualizari | 1 Comentarii
petru roman
Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa si penala in cazul a sapte fosti sau actuali alesi locali (doi primari, trei fosti primari, un consilier local si un fost consilier judetean). Printre acestia se numara si primarul orasului Deta, Petru Roman.
Conform ANI, primarul din Timis se afla in conflict de interese administrativ si conflict de interese penal. Conflict de interese administrativ pentru ca “in perioada exercitarii mandatului de primar, S.C. <ON-WESTLINE> S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata si sotia acesteia detin calitatea de asociat unic si functia de administrator) a incheiat cu Primaria Orasului Deta patru contracte de servicii, in valoare totala de 28.760 Lei, iar SOCIETATEA COOPERATIVA <CONSUMCOOP DETA> (societate in cadrul careia  persoana evaluata detine calitatea de membru cooperator) a emis catre Primaria Orasului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 Lei. Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004″, transmite ANI.
Agentia Nationala de Integritate anunta ca primarul este si in conflict de interese penal, scrie tion.ro.
“Prin incheierea si semnarea celor patru contracte de prestari servicii intre S.C. <ON-WESTLINE> S.R.L. si Primaria Orasului Deta s-au realizat foloase materiale pentru sine si pentru sotia sa. Valoarea totala a achizitiilor (contracte comerciale si facturi pe baza de comanda) derulate in perioada 2009 – 2012 intre societatea comerciala si primarie si, respectiv, intre societatea cooperativa si primarie, este de 74.303 Lei”, transmite ANI.
Agentia Nationala de Integritate a sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Deta in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei.
Am incercat sa contactam primarul din Deta pentru a-si exprima o opinie, dar pana in acest moment nu am primit niciun raspuns.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1237 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007452 (s)