News Flash:

Primarul comunei Jilava, trimis in judecata de DNA

11 Iulie 2016
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Mladin
Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, a fost trimis in judecata, luni, de procurorii anticoruptie, in stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii, cauza urmand sa fie solutionata de Tribunalul Bucuresti.
Alaturi de Adrian Mladin a fost trimis in judecata si Marian Constantin, administrator al unei societati comerciale, fiind acuzat de dare de mita, spalare a banilor si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.
"In luna aprilie 2010, inculpatul Mladin Adrian, care exercita functia de primar al comunei Jilava, judetul Ilfov, s-a inteles cu inculpatul Constantin Marian si cu o alta persoana, ca acestia din urma sa infiinteze o societate comerciala in scopul de a obtine contracte publice de la primaria comunei Jilava", sustin procurorii anticoruptie intr-un comunicat de presa.
La scurt timp de la infiintarea societatii al carei asociat cu o cota majoritara de participare era Constantin Marian, in luna iunie 2010, la nivelul comunei Jilava, a fost initiata licitatia publica in vederea incheierii acordului cadru denumit,,lucrari de constructii civile – reparatii si reabilitare constructii existente si executie constructii noi” cu o valoare estimata de 9,5 milioane de euro, explica DNA.
Potrivit procurorilor, "acordul cadru prevedea incheierea, in urmatorii patru ani, a mai multor contracte subsecvente cu societatea castigatoare pentru 18 obiective de investitii de interes local la nivelul comunei Jilava.Cum societatea nou infiintata nu putea sa indeplineasca criteriile de selectie stabilite de autoritatea contractanta pentru un acord cadru de asemenea anvergura, inculpatul Mladin Adrian a facut demersuri, astfel incat sa fie formata o asociere cu alte firme, al carei lider sa fie insa firma nou infiintata".
In urma licitatiei organizate a fost declarata castigatoare asocierea de firme unde lider era societatea comerciala a inculpatului Constantin Marian, ulterior, in perioada 2010 - 2011, fiind incheiate patru contracte subsecvente acordului cadru, in valoare de 3.271.607,59 lei, 2.593.258,29 lei, 1.454.654,48 lei si 1.087.914,66 lei, mai informeaza DNA.
Potrivit anchetatorilor, in luna ianuarie 2011, la nivelul comunei Jilava, s-a desfasurat si procedura de achizitie publica, prin modalitatea cerere de oferta pentru incheierea unui acord cadru de lucrari de arhitectura peisagistica in comuna Jilava, in valoare estimata de 3 milioane de euro, unde singurul participant a fost firma reprezentata de Constantin Marin, care a si castigat licitatia desi nu indeplinea nici una din cerintele minime de calificare prevazute in documentatia de atribuire. Astfel, in baza acordului cadru, "in cursul anului 2011, intre comuna Jilava prin primar, inculpatul Mladin Adrian si societatea respectiva, prin inculpatul Constantin Marian s-au incheiat patru contracte subsecvente acordului cadru in valoare de 67.352,88 lei, 1.112.569,95 lei, 1.593.932,77 lei si 962.184 lei", explica procurorii.
Adrian Mladin ar fi primit in schimb bani si bunuri de lux in cuantum de 5.065.853,32 lei, cea mai mare parte din suma fiind folosita pentru construirea, amenajarea si utilarea casei pe care o are in Jilava. Ulterior, edilul ar fi incheiat un contract fictiv de vanzare-cumparare a imobilului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1402 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007008 (s)