News Flash:

Primarii PNL din Iasi vor depune plangere la DNA impotriva lui Dragnea, pentru abuz in serviciu

22 Iunie 2015
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea1
Primarii PNL din judetul Iasi vor depune plangere penala la DNA impotriva fostului ministru Liviu Dragnea, pentru trafic de influenta si abuz in serviciu, ei acuzand ca Ministerul Dezvoltarii a finantat toamna trecuta doar primariile conduse de edili care l-au sprijinit pe Ponta la prezidentiale.
Liderul grupului de consilieri judeteni PNL, Eduard Boz, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca saptamana viitoare cei 29 de primari liberali din judetul Iasi vor depune o plangere penala la DNA impotriva fostului ministru al Dezvoltarii Regionale Liviu Dragnea, pe care il acuza ca a asigurat finantarea unor proiecte doar in comunele din judet ale caror edili l-au sustinut pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale.
Eduard Boz a spus ca liberalii il acuza pe Dragnea de trafic de influenta si abuz in serviciu.
Liberalul iesean a afirmat ca inca de la momentul intocmirii OUG 28/2013, PSD a dorit, prin ministrul Liviu Dragnea, sa cumpere influenta liderilor locali prin faptul ca sume considerabile de la bugetul de stat erau la dispozitia Ministerului Dezvoltarii Regionale.
Eduard Boz, de profesie avocat, a mai spus ca ”in anul 2014, premeditand adoptarea OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali, a fost emisa o noua ordonanta, 30/2014, care modifica OUG 28/2013, in sensul crearii de catre Ministerul Dezvoltarii a unui mijloc juridic pentru finantarea directa a clientelei politice a PSD”.
Liberalii sustin ca in acest fel au fost sprijiniti financiar primarii PSD, dar si edilii care s-au inscris in PSD pentru a sustine campania lui Victor Ponta la prezidentiale.
Consilierul judetean Eduard Boz a mai spus ca in judetul Iasi ”au fost centralizate toamna trecuta 114 lucrari noi numai in localitatile cu primari PSD sau care au trecut la PSD, prin ordonanta care permiterea migrarea alesilor locali”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006034 (s)