News Flash:

Primaria Timisoara va prelua campusul Colegiului National Banatean

16 Septembrie 2016
1064 Vizualizari | 0 Comentarii
Colegiului National Banatean
Municipalitatea timisoreana va deveni, pana la finele anului, proprietara campusului in care-si desfasoara activitatea Colegiul National Banatean (CNB), achizitionandu-l de la Ordinul Calugaritelor Notre Dame. Negocierile purtandu-se prin intermediul Episcopiei Romano - Catolice (ERC) Timisoara, a declarat, marti, primarul Nicolae Robu. 
'Pana la finele anului, campusul in care-si desfasoara activitatea CNB va deveni proprietatea municipalitatii si ne vom putea ocupa mult mai bine de acel spatiu dupa ce vom deveni proprietari si nu vom mai fi chiriasi', a afirmat edilul. 
Cladirea si terenul pe care se afla campusul CNB a apartinut Ordinului Calugaritelor Notre Dame, care l-a redobandit in instanta in anul 2012. De atunci, primaria plateste o chirie lunara de 15.000 de euro lunar. 
'Avem banii pregatiti, nu a fost problema banilor, dar procedura a fost foarte complicata (...). Consider ca suntem in linie dreapta si in sfarsit vom putea achizitiona intregul campus', a mentionat primarul. 
In timpul administratiei Ciuhandu, elevii au fost la un pas de a fi evacuati, intrucat se pierduse in instanta spatiul, in favoarea vechilor proprietari romano-catolici, care au pretins chirii pe care municipalitatea sustinea atunci ca nu le poate achita, respectiv, 21.500 de euro lunar. 
Odata cu preluarea mandatului de primar, Nicolae Robu a declansat diligentele cu ERC Timisoara pentru ca, printr-un schimb de spatii intre municipalitate si episcopie, elevii de la CNB sa poata ramane in cladire. In acelasi campus invata si elevii Liceului 'Dositei Obradovici', cu predare in limba sarba. 
'Noi am inceput de foarte mult timp negocierile cu ERC, pentru ca primaria sa cumpere cladirile in care isi desfasoara activitatea Colegiul National Banatean. Pretul initial (cerut de ERC, n.r.) era unul pe care noi nu-l puteam plati. Am discutat mai multe variante, cred ca lucrurile s-au lamurit', declara primarul Nicolae Robu, la inceputul acestui an. 
Episcopia Romano-Catolica a cerut, la inceputul negocierilor, aproape 30 de milioane de lei, iar Primaria a solicitat o expertiza tehnica generala, care a relevat o valoare mai mica, fara a fi facuta publica. 
In anul 2014, alesii locali si-au dat acordul de principiu pentru cumpararea respectivului imobil si a fost imputernicita Comisia de negociere cu tertii a Consiliului Local sa negocieze cu proprietarii, Ordinul Calugaritelor de la Notre Dame, prin Episcopia Romano-Catolica de Timisoara. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007628 (s)